Δήμος Αγράφων: Υπενθυμίζει το «όχι» στα πλωτά φωτοβολταϊκά στη λίμνη Κρεμαστών

Την πάγια θέση του απέναντι στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση μονάδων ΑΠΕ, εκφράζει με ανακοίνωση του ο δήμος Αγράφων.

Αφορμή, οι πληροφορίες περί έλευσης τοπογραφικών συνεργείων που φέρεται να μελετούν τη λίμνη των Κρεμαστών για την εγκατάσταση πλωτών φωτοβολταϊκών. Η πληροφορία αυτή, δεν είναι επιβεβαιωμένη, αλλά έχει κυκλοφορήσει στα κοινωνικά δίκτυα, από κατοίκους των περιοχών πέριξ της λίμνης.


Η ανακοίνωση του δήμου:

«Η περιοχή του Δήμου Αγράφων, το τελευταίο διάστημα, συνιστά στόχο των ιδιωτικών εταιρειών για εγκατάσταση έργων ΑΠΕ βιομηχανικής κλίμακας, ακόμα και σε περιοχές υψηλής αξίας ως προς το φυσικό περιβάλλον, αλλά και ως προς την προοπτική για ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως και ως προς τη διάσωση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, χωρίς να τίθεται ανταποδοτικό όφελος για την τοπική κοινωνία, αλλά αντίθετα υποβάθμιση του φυσικού χώρου και της παραγωγικής και οικονομικής δυναμικής, ώστε να συντελεστεί νέα πληθυσμιακή συρρίκνωση, που θυμίζει την περίοδο της κατασκευής της λίμνης Κρεμαστών, αντί της επιδιωκόμενης τόνωσης, με ανάπτυξη του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα, θέμα το οποίο λαμβάνει εθνικές διαστάσεις, λόγω της εγκατάλειψης της υπαίθρου.

Κατόπιν των επαναλαμβανόμενων δημοσιευμάτων, τα οποία κυκλοφορούν το τελευταίο χρονικό διάστημα και αναφέρονται σε εταιρεία η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στη λίμνη Κρεμαστών με σκοπό να τη σύνταξη τοπογραφικών μελετών για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, σας γνωρίζουμε ότι ως Δήμος Αγράφων δε λάβαμε καμία επίσημη ενημέρωση για το γεγονός. Επιπροσθέτως, υπενθυμίζουμε την υπ΄ αριθμ. 25/2022 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δήμου Αγράφων κατά της εγκατάστασης πλωτών Φ/Β πάρκων στην περιοχή της λίμνης Κρεμαστών».

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Δήμος Αγράφων πλωτά φωτοβολταϊκά τεχνητή λίμνη Κρεμαστών