Γεγονότα

Δημοπρατείται το αρδευτικό της Μακρυνείας

epi-ardevsi

Θετική εξέλιξη μετά τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθεί άλλη μια χρονιά για τους αγρότες της Μακρυνείας, είχε σήμερα το αρδευτικό έργο της Μακρυνείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιεύτηκε η δημοπράτηση του έργου και μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο θα πρέπει από τους ενδιαφερομένους να κατατεθούν προσφορές ώστε να αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 200 χιλιάδες ευρώ και περιλαμβάνει εργασίες κυρίως στο διαλυμένο αντλιοστάσιο του ΤΕΟΒ της περιοχής, που έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές κυρίως από κλοπές κλπ. Παράλληλα προβλέπονται και κάποιες παρεμβάσεις στο δίκτυο. Γενικότερα θεωρείται έργο ζωής για την περιοχή, αφού θα αρδεύσει χιλιάδες στρέμματα που και φέτος δεν καλλιεργήθηκαν παρά το ενδιαφέρον που υπήρχε από παραγωγούς, κυρίως νέους.

Οι σχετικές πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες από την περίοδο που υφυπουργός Ανάπτυξης ήταν ο Θάνος Μωραΐτης, ενώ το έργο παρουσίασε σοβαρή εμπλοκή επειδή επιχείρησε να το δημοπρατήσει ο δήμος Αγρίνιου αλλά αυτό ακυρώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να σημειωθούν στη συνέχεια και νέες καθυστερήσεις με τον φάκελο του έργου, την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων κλπ… Η περιπέτεια αυτή φτάνει στο τέλος της πλέον με την δημοπράτηση του έργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button