Δυτικά ΕπιχειρείνΡοή Ειδήσεων

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στο «Δυτικά Επιχειρείν 2022»: «Προνομιούχος η Δυτική Ελλάδα, της αξίζουν τα καλύτερα»

Το «παρών» στο Συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν 2022» έδωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Περιηγήθηκε στους χώρους της έκθεσης γευσιγνωσίας και κατά την είσοδό του στο χώρο των εργασιών του συνεδρίου παραχώρησε δηλώσεις αναφορικά με τις αναπτυξιακές προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας και της Αιτωλοακαρνανίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα και των υποδομών.


«Η Δυτική Ελλάδα είναι ένας προνομιούχος χώρος, μία γεωγραφική περιφέρεια που πραγματικά της αξίζουν τα καλύτερα. Στην Αιτωλοακαρνανία με τους υδάτινους πόρους, με τα τρία μεγάλα ποτάμια, πέντε λίμνες αφενός και αφετέρου με το πολιτιστικό μέρισμα που μας αναλογεί, μπορούμε να προτάξουμε τον εναλλακτικό τουρισμό, πέρα από τον πρωτογενή τομέα όπου έχουμε όλα τα εφόδια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε: «Να το κάνουμε πράξη. Βέβαια μέχρι εδώ χρειάζεται στήριξη από μεριάς της κυβέρνησης. Γιατί δεν είναι δυνατόν προ ημερών να υπάρχει μία απόφαση του ΣτΕ για την ποικιλία ελιάς Καλαμών. Εδώ δημιουργείται ένα τεράστιο ζήτημα για τους παραγωγούς και τους εξαγωγείς. Και τι εννοώ εννοώ; Ότι για λόγους ΠΟΠ, πιστοποίησης να μην θεωρείται η παραγωγή της Αιτωλοακαρνανίας της ελιάς Καλαμών ως τέτοια και να θεωρείται της Καλαμάτας, τη στιγμή που το 44% της παραγωγής αφορά την Αιτωλοακαρνανία.

Εδώ ο υπουργός θα πρέπει να απαντήσει και να απαντήσει σήμερα. Όχι χθες, ούτε αύριο. Και να δώσει λύσεις σε γνωστά προβλήματα που αφορούν τόσο παραγωγούς όσο και στους εξαγωγείς».

Κλείνοντας, ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε και στον δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι, που στην κατάσταση που βρίσκεται, και με το έργο για το νέο δρόμο «βαλτωμένο» δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε μορφής ανάπτυξης.

Δείτε όσα ανέφερε:

«

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button