ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Νέο μπαράζ δίμηνων προσλήψεων και χρηματικών βοηθημάτων από τον δήμο Αγρινίου

Αποκαλυπτικά τα νέα στοιχεία μέσα από τη “Διαύγεια'” σχετικά με το μπαράζ προσλήψεων διμήνων στον δήμο Αγρινίου, αυτήν την περίοδο.

Προσλήψεις που γίνονται ακόμη και λίγες μέρες πριν τις εκλογές, με την επίκληση της έκτακτης ανάγκης, όπως πχ στον τομέα  της πυρασφάλειας.

Όλα αυτά ενώ δεν έχει κοπάσει ακόμη ο θόρυβος για εκλεγμένο μέλος της παράταξης Παπαναστασίου, που μάλιστα λαμβάνει αντιμισθία και που πρόσφατα στενή συγγενής του, προσλήφθηκε με δίμηνη απασχόληση.

Την εξέλιξη αυτή είχε επιβεβαιώσει, πλην όμως, δικαιολογήσει απόλυτα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης.

Νέες πληροφορίες έρχονται ότι αυτού του είδους οι πρακτικές έχουν πάρει πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας. Χαρακτηριστικά, μόλις χθες Πέμπτη αναρτήθηκε στη “Διαύγεια” η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου για την πρόσληψη τριάντα πυροφυλάκων!

“Η πρόσληψη των εργαζομένων στους τομείς της πυρασφάλειας εξαιρείται από την απαγόρευση κατά το χρονικό διάστημα που προηγείται και έπεται των αυτοδιοικητικών εκλογών”, σύμφωνα με την σχετική απόφαση.

Οι προσλήψεις όμως δεν σταματούν εδώ: Επίσης χθες 25 Απριλίου ο δήμαρχος Αγρινίου, αποφάσισε την πρόσληψη τριών εργατών σε νεκροταφεία.

Ακόμη, αποφασίστηκε η πρόσληψη τριών υδρονομέων άρδευσης που επίσης “εξαιρείται από την απαγόρευση κατά το χρονικό διάστημα που προηγείται και έπεται των αυτοδιοικητικών εκλογών”!

Παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δεν στέκονται όμως μόνο στις δίμηνες αυτές προσλήψεις, όπου κάνουν λόγο για μια δημοτική αρχή που “δίνει τα ρέστα της” για να εκμαυλίσει συνειδήσεις, ώστε να κερδίσει ψήφους ατόμων και οικογενειών που έχουν ανάγκη, ή απλά για να “εξυπηρετήσει συγγενείς και φίλους”.

Σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω , χθες αναρτήθηκε μια ακόμη απόφαση έγκρισης δαπάνης. Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκε δαπάνη ύψους 6.100 ευρώ για την καταβολή χρηματικών βοηθημάτων σε “οικονομικά αδύνατους κατοίκους” του δήμου Αγρινίου.

Για το θέμα είχε και παλιότερα εκφράσει πολύ έντονες διαφωνίες ο δημοτικός σύμβουλους Θύμιος Ράπτης, που είχε καταγγείλει μάλιστα πως τα ποσά αυτά, που μοιράζονται κάθε μήνα, συνήθως πάνε στα ίδια πρόσωπα.

“Έχω διαπιστώσει πως τη μια δίνονται χρήματα σαν βοήθημα στον πατέρα ή τον γιο και την άλλη στη μάνα και στην κόρη. Αποτελεί πλέον μια συνηθισμένη και απαράδεκτη πρακτική που την έχω καταδικάσει εδώ και μήνες και καταψηφίζω στα Συμβούλια” τονίζει ο κ. Ράπτης

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close