ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας: Δίνουμε λύση στα χρέη στον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας-Αιτωλοακαρνανίας

Ποιος ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε για το χρέος που έφτανε τα 1,3 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου Ακτίου – Βόνιτσας Αθ. Κασόλα, σε μια κρίσιμη και απολύτως υπεύθυνη απόφαση για τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, κλείνοντας οριστικά μια μακροχρόνια και σύνθετη εκκρεμότητα με τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίνοντας τη συμβιβαστική επίλυση μιας διαφοράς που ταλάνιζε τον Δήμο επί σειρά ετών.

Η υπόθεση αφορούσε απαιτήσεις συνολικού ύψους 1.297.459,60 ευρώ, προς το σύνδεσμο ύδρευσης Λευκάδας – Αιτωλ/νιας, με τον Δήμαρχο να επισημαίνει:


«Αντί να αφήσουμε το ζήτημα να συνεχίσει να αιωρείται , όπως έμεινε εδώ και 15 χρόνια , με τον κίνδυνο δικαστικών εξελίξεων και δυσβάστακτων οικονομικών επιβαρύνσεων, επιλέξαμε τη λύση της ευθύνης και του συμφέροντος των δημοτών.

🔴 Συγκεκριμένα, ο Δήμος θα καταβάλει 479.000 ευρώ σε επτά ετήσιες ισόποσες δόσεις, με το υπόλοιπο των απαιτήσεων να θεωρείται πλήρως και οριστικά εξοφλημένο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024.
Ο συμβιβασμός καλύπτει τόσο το δικαστικό όσο και το εξώδικο σκέλος της υπόθεσης, μειώνοντας δραστικά τις αρχικές διεκδικήσεις και κλείνοντας ένα ανοιχτό μέτωπο που επιβάρυνε τον Δήμο για χρόνια.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συμφωνίας, προχωράμε σε ουσιαστικές ρυθμίσεις για το δίκτυο ύδρευσης.
🔴 Εγκριναμε τη μεταβίβαση της κυριότητας του αγωγού ΤΕΚΕΣ – Πλαγιά στον Σύνδεσμο Ύδρευσης, την κατασκευή βάνας επί του αγωγού για καλύτερο έλεγχο της ροής και τη διασφάλιση της υδροδότησης των Τοπικών Κοινοτήτων Πλαγιάς και Περατιάς, καθώς και την εκκαθάριση των λογαριασμών ύδρευσης από 1-1-2025 και μετά, βάσει πραγματικών μετρήσεων που θα ελέγχονται από αρμόδια επιτροπή.
Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: η συμφωνία αυτή είναι προς το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών. Θωρακίζει τα οικονομικά μας, αποτρέπει μελλοντικούς κινδύνους και δημιουργεί σταθερές βάσεις για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών ύδρευσης.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και όσους συνέβαλαν σε αυτό εκτός Δήμου .
🔴 Η απόφαση αυτή εντάσσεται στη συνολική μας προσπάθεια για οικονομική εξυγίανση του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. Κλείνουμε εκκρεμότητες του παρελθόντος με σοβαρότητα, διαφάνεια και σχέδιο, ώστε ο Δήμος να προχωρά μπροστά χωρίς βαρίδια και με απόλυτη ευθύνη απέναντι στους πολίτες.
Μάλιστα αυτοί που χρέωσαν τον δήμο μας , δεν ψήφισαν ούτε την ρύθμιση – μείωση του ποσού οφειλής , ούτε την πληρωμή , μιλώντας ακαταλαβίστικα και πετώντας την μπάλα στην εξέδρα για άλλη μια φορά .
🔴 Κινούμαστε στο δρόμο της υπευθυνότητας και της νοικοκυροσύνης στον Δήμο Άκτιου Βόνιτσας» .

Χορηγούμενη
600x338 2025 Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button