sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Δημαρχείο: Παραδόθηκε η μελέτη της κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια (video-φωτο)

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε συνάντηση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου με τον επικεφαλής της Race Μελετητικής, Αγρινιωτη μηχανικό Χρήστο Ράδο, που μαζί με τους συνεργάτες του, εκπόνησε δωρεάν την μελέτη σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια οδό.

Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 77 εκατ. ευρώ που προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία νότιας περιμετρικής οδού στο Αγρίνιο (συνδέεται με κόμβους με τον Ρεμπελιά και το νέο νοσοκομείο) , σύνδεσης του δρόμου με το Βιοτεχνικό Πάρκο που επιδιώκεται να δημιουργηθεί κοντά στα Καλύβια, προβλέπει πιθανή αξιοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου του ΝΑΤΟ, ανισόπεδους κόμβους, υπόγειες διαβάσεις κλπ.
Πρόκειται σε κάθε περίπτωση για ένα μακρόπνοο έργο , που η εκπόνηση και παράδοση αυτής της μελέτης, φέρνει πιο κοντά την υλοποίηση του, εφόσον βέβαια ασκηθεί η αναγκαία πίεση από τους τοπικούς φορείς, ώστε καταρχήν να “τρέξει”  η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που καλείται το Υπουργείο Υποδομών να αναθέσει και στη συνέχεια βέβαια να εξευρεθούν οι πόροι για την δημοπράτηση και κατασκευή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο περιλαμβάνει και απαλλοτριώσεις 1.400 στρεμμάτων, το κόστος των οποίων ανέρχεται σε περιπου 10 εκατ. ευρώ.

Η συνάντηση του κ.  Ράδου με τον κ. Παπαναστασίου έγινε σε θερμό κλίμα, ενώ παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης, ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Τζιώλης και εκπρόσωποι τοπικών μέσων ενημέρωσης, που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σημαντικότερες προβλέψεις της μελέτης και να θέσουν κάποια ερωτήματα.


Η μελέτη, που έχει τα χαρακτηριστικά οριστικής μελέτης, αλλά φέρει τον τίτλο της “προωθημένης μελέτης”, θα παραδοθεί στον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη την ερχόμενη  Τετάρτη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαναστασίου  ανέφερε σχετικά:

«Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για την πόλη. Έχω δίπλα μου έναν δικό μας άνθρωπο, ένα Αγρινιωτάκι, με αξιοθαύμαστη πορεία σε μια  σημαντική εταιρεία που διαπρέπει στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έφυγε αλλά ποτέ δεν ξέχασε την πόλη του. Και έρχεται τώρα να κάνει δωρεά  μια σπουδαία μελέτη.

Ο Χρήστος αποτελεί  παράδειγμα για όλους μας.  Με την προώθηση του έργου αυτού το Αγρίνιο λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα.  Χρειαζόμαστε την  κάθετη  σύνδεση για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ανάπτυξη για την περιοχή μας.  Η κάθετη σύνδεση σε συνδυασμό με την νότια περιμετρική και το επιχειρηματικό πάρκο θα δώσει στο Αγρίνιο την προοπτική μια σύγχρονης πόλης και είναι αυτό  που οφείλουμε στις επόμενες γενιές. Το Αγρίνιο, όλοι εμείς οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Χρήστο Ράδο και την μελετητική του ομάδα για την μοναδική προσφορά».

Ο κ. Χρήστος Ράδος  δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια ιδέα του πατέρα μου ο οποίος  μου ζήτησε να κάνω κάτι για την πόλη. Η εταιρεία μας είχε αναλάβει τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών. Οι γονείς μου είπαν ότι πρέπει να κάνω  κάτι για το Αγρίνιο. Σκεφθήκαμε να κάνουμε μια μελέτη να ενώσουμε το Αγρίνιο με την Ιόνια οδό. Έτσι προσεγγίσαμε τον Γιώργο Παπαναστασίου. Ήταν πολύ υποστηρικτικός, μας βοήθησε πολύ, θα έλεγα μας ενθάρρυνε.
Συναντηθήκαμε με την ηγεσία  του Υπουργείου  και παρουσιάσαμε κάποια προσχέδια. Μιλήσαμε με πολλούς Αγρινιώτες και έτσι καταλήξαμε στην καλύτερη λύση.Τώρα είναι στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας να προχωρήσει στην κατασκευή του έργου
».

meleti-rados-1
meleti-rados-2

meleti-rados-3

meleti-rados-5

meleti-rados-6

meleti-rados-7

meleti-rados-8

meleti-rados-9

meleti-rados-10

meleti-rados-11

meleti-rados-12

meleti-rados-13

meleti-rados-14

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση
Back to top button