ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δημ. Τραπεζιώτης: «Ο Δήμος Αγρινίου αξίζει να αποκτήσει το νεοκλασικό της Εθνικής στην Χ. Τρικούπη»

Θέση πήρε μετά το ρεπορτάζ του agriniopress.gr, εκπροσωπώντας το δίκτυο πολίτων «Act Now» , ο Δημήτρης Τραπεζιώτης, σχετικά με την αξιοποίηση του νεοκλασικού κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας, στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο του Αγρινίου.

Για το κτίριο, έχει αναρτηθεί πωλητήριο από τοπικό μεσιτικό γραφείο, και ο κ. Τραπεζιώτης ζητά από τη Δημοτική Αρχή «να κινηθεί προς την αγορά ή με άλλο τρόπο (αναγκαστική απαλλοτρίωση) απόκτηση του ακινήτου αυτού, δείχνοντας επιτέλους τη δέουσα σημασία στη διαφύλαξη και συντήρηση εμβληματικών κτιρίων που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης».


Αξιοσημείωτο ότι ο κ. Τραπεζιώτης , δεν υπογράφει την ανακοίνωση ως υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου, αλλά ως Δικηγόρος και πρώην Δήμαρχος Θεστιέων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με την τοπική ειδησεογραφία, διατίθεται προς πώληση το νεοκλασικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Χ. Τρικούπη στο Αγρίνιο. Το κτίριο αυτό αποτελεί ένα κόσμημα για το Αγρίνιο, έχει κριθεί διατηρητέο, είναι πλήρως λειτουργικό και δεσπόζει στην καρδιά της πόλης.

Λαμβάνοντας υπόψη την περιφρόνηση που έχει δεχτεί τα τελευταία 9 χρόνια η πολιτισμική μας κληρονομιά από την παρούσα Δημοτική Αρχή, έχοντας αφήσει το κτιριακό πολιτιστικό μας απόθεμα στην τύχη του να ρημάζει και να καταρρέει (όπως για παράδειγμα τις Καπναποθήκες Ηλιού κ.α.), προτρέπουμε τη Δημοτική Αρχή να προβεί ΑΜΕΣΑ στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου αυτό το αρχιτεκτονικό στολίδι να περιέλθει στη δικαιοδοσία του Δήμου Αγρινίου.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να κινηθεί προς την αγορά ή με άλλο τρόπο (αναγκαστική απαλλοτρίωση) απόκτηση του ακινήτου αυτού, δείχνοντας επιτέλους τη δέουσα σημασία στη διαφύλαξη και συντήρηση εμβληματικών κτιρίων που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, αποτελούν τοπόσημα διότι συνδέονται με την οικονομική και κοινωνική Ιστορία της περιοχής μας και μπορούν να δώσουν χρώμα, καθιστώντας ελκυστικότερη την πόλη μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ως παρεμφερές επιτυχημένο παράδειγμα αγοράς το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος που απέκτησε ο Δήμος Αγρινίου και πλέον γίνονται εκεί οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εκδηλώσεις, ομιλίες, βρίσκοντας μόνιμη στέγη σε αυτό και η νομική υπηρεσία του Δήμου.

Το νεοκλασικό κτίριο της Χ. Τρικούπη θα αποτελέσει χρήσιμη λύση για τη στέγαση κάποιας δημοτικής υπηρεσίας (π.χ. τα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ που περιορίζονται σε ένα μικρό διαμέρισμα) και τη διεξαγωγή πολιτιστικών και άλλου είδους εκδηλώσεων.
Η Δημοτική Αρχή, που δε δίστασε πρόσφατα, δηλαδή 3 μήνες πριν το τέλος της θητείας της (!!!), να καταφύγει στη λύση της υπέρογκης δανειοδότησης (13.000.000€) για την αγορά λαμπτήρων led, σίγουρα μπορεί να αναζητήσει χρηματοδοτικούς πόρους για την απόκτηση αυτού του υπέροχου κτιρίου.

Ελπίζουμε η πρότασή μας να γίνει αποδεκτή και να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την απόκτηση από τον Δήμο Αγρινίου του κτιρίου αυτού».

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button