Άποψη

Δήλωση Π. Λαλιώτη για τα χρέη των Περιφερειών στη ΔΕΗ

po-laliotis«Mε περισσή ευαισθησία οι κύριοι Υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών τηρώντας αυστηρά τις επιταγές του Μνημονίου εξασφάλισαν πιστώσεις ύψους 11,9 εκατ. ευρώ για να αποπληρώσουν τα χρέη φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στη ΔΕΗ. Η ελληνική κυβέρνηση όμως, δεν επέδειξε ως όφειλε την ίδια ευαισθησία και για τις χιλιάδες των συμπολιτών μας που ζουν στο σκοτάδι». Έτσι σχολίασε την πρόσφατη απόφαση των δύο Υπουργών, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα Ανατροπής και Δημιουργίας», περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Λαλιώτης.

Ο κ. Λαλιώτης διευκρινίζει πως δεν είναι αντίθετος με την καταβολή των οφειλών των Περιφερειών της χώρας προς τη ΔΕΗ, αφού ούτως ή αλλιώς τα συγκεκριμένα χρήματα θα παρακρατηθούν από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε βάθος πενταετίας, ωστόσο, όπως επισημαίνει η συγκεκριμένη διυπουργική απόφαση αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα της αναλγησίας του ελληνικού κράτους. Αφενός η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για όλους όσοι αδυνατώντας να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς τους στη ΔΕΗ «πληρώνουν» ακόμη και με την ίδια τους τη ζωή το τίμημα της κρίσης κι αφετέρου, δεν έχει κάνει καμία παρέμβαση για να μπει ένα «φρένο» στις αλλεπάλληλες αυξήσεις στα οικιακά κι όχι μόνο, τιμολόγια.

«Η διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τη ΔΕΗ, πριν την έναρξη των διαδικασιών αποκρατικοποίησης της εταιρείας, ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα του επικαιροποιημένου Μνημονίου. Προαπαιτούμενο όμως για την αξιοπρεπή διαβίωση όλων των πολιτών είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό όμως δεν το προβλέπει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Χιλιάδες πολίτες ζουν χωρίς ρεύμα εν έτει 2014, επειδή το Μνημόνιο «φρόντισε» να τους στερήσει τη δυνατότητα να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους και προς τη ΔΕΗ. Οφείλει το κράτος να σταθεί, έστω για μία φορά, στο ύψος των περιστάσεων και να βρεθεί δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη», τόνισε ο κ. Λαλιώτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close