Αυτοδιοίκηση

Δήλωση Κατσιφάρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

po-perifereiako1-katsifarasΟ Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου 1973:

«Πέρασαν 42 χρόνια από την ημέρα που αποτέλεσε ορόσημο για την πορεία του νέου Ελληνισμού.

Τόσα χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου του 1973 κι όμως η πράξη τους αυτή που αποτελούσε την αρχή του τέλους για την ανατροπή ενός τυραννικού καθεστώτος, ακόμα βρίσκεται στο μυαλό μας ως τον αγώνα μιας ολόκληρης γενιάς, ενός λαού που διεκδικούσε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Το μήνυμα που έχουν αφήσει για αυτή τη γενιά αλλά και για τις επόμενες γενιές είναι διαχρονικό. Αυτοί οι ήρωες με τον αγώνα που έκαναν μας, έδειξαν το δρόμο.

Το Πολυτεχνείο δίνει νόημα στον αγώνα που κάνει ένας νέος άνθρωπος προκειμένου να επιβιώσει, να σταθεί μέσα σε δύσκολες πραγματικά συνθήκες, να δημιουργήσει, να αναπνέει, να ελπίζει στο μέλλον.

Οφείλουμε να σταθούμε με σεβασμό στο Πολυτεχνείο και στους νεκρούς του και να έχουμε διαρκώς στο μυαλό μας πως η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ απαιτούν συνεχείς αγώνες για να διατηρηθούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button