sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Δικηγόροι του Αγρινίου στηρίζουν προσφυγή για την επιστροφή του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας

Προηγήθηκε ανακοίνωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας κάλεσε νωρίτερα σήμερα τον Δήμο Αγρινίου και τους κορυφαίους φορείς της πόλης να συμπράξουν με το Δήμο Αιγιαλείας και να προσφύγει νομικά στο ΣτΕ κατά της μεταφοράς στην Πάτρα του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας και Φυσικοθεραπείας από Αγρίνιο και Αίγιο αντίστοιχα.

Έπειτα από την ανακοίνωση των Φιλολόγων, δικηγορικό γραφείο του Αγρινίου με μεγάλη εμπειρία φέρεται να ανταποκρίθηκε και δήλωσε ότι προτίθεται να αναλάβει δωρεάν την διεκδίκηση φορέων και πολιτών, οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν κινητοποιηθεί.


Εκτός από το δικηγορικό γραφείο για το ίδιο ζήτημα ανταποκρίθηκαν και άλλοι νομικοί. Η Δημοτική Αρχή του Αγρινίου από την πλευρά της, μελετά της παραμέτρους με τους φορείς να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την συμμετοχή της στην διεκδίκηση.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμός Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας απέστειλε ενημερωτικό σε όσους είχαν παλαιότερα υπογράψει το ψήφισμα για την παραμονή του Τμήματος να υποστηρίξουν και την προσφυγή η οποία σύντομα θα πάρει το δρόμο της.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

5 Σχόλια

  1. Αλλάξτε την φωτογραφία ,γιατί με τα βύσματα που έχει μέσα,όχι πανεπιστήμιο Αγρινίου δεν θα έχουμε,και τα ΣΔΕ θα μας κλείσουν. Πανεπιστήμια με προδιαγραφές και επιστημονικό έργο και όχι για να βολεύονται βυσματιουχοι διδακτορικοι.Ελεος πια με τις κατάντιες της πόλης μας

    1. Έτσι φίλε Μύγα. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Όταν υπεγράφη το ΠΔ της γατομάνας για να μπει ταφόπλακα στο ήδη χαμηλό μορφωτικό επίπεδο της Αιτωλοακαρνανίας, η απάντηση του Παπαναστασίου ήταν να την καλέσει για την επέτειο απελευθέρωσης του Βραχωρίου, να του δώσει ως αντάλλαγμα παρηγοριάς την επικύρωση επίσημης επετείου και αργίας για τα μαγαζιά που ήδη τεμπελιάζουν σε κάθε ευκαιρία, και ο τύπος να το παρουσιάσει αυτό ως επιτυχία στα τοπικά ΜΜΕ! 🤣😂 Μιλάμε Μπακογιάννης και βάλε, όχι αστεία. Αλλά το μύρριο από τα ψίχουλα που παίρνει ο δήμος Αγρινίου και ζέχνει ο τόπος και τα γύρω χωριά ήξερε και τα έκανε κάτι σπασμένα πεζοδρόμια κάπου στο κέντρο της πόλης ενώ υπάρχουν ακόμα και χωριά που εν έτη 2022 ΔΕΝ έχουν δρόμους. Δεν μπορούσε στην περσινή φωτιά στο Παναιτώλιο να περάσει το πυροσβεστικό γιατί ο Παπαναστασίου είπε ΟΧΙ στο αίτημα να ανοιχτούν δρόμοι και πλήρωσε ο κόσμος μόνος του άσφαλτο φέτος απ’ ότι έμαθα. Πετάνε ΤΟΝΟΥΣ τριμμένης ασφάλτου στην Ιόνιο Ανακύκλωση και δεν την χρησιμοποιούν για να βελτιώσουν λίγο την κατάσταση στα γύρω χωριά. 🥳🤡 Καλά, για την υπόλοιπη κουστωδία που ονομάτισα και παρακάτω δεν έχω να πω κάτι. Οι πράξεις τους (ή μάλλον καμμία από αυτές 🤡🥳) μιλάνε από μόνες τους. Τουλάχιστον έχουν εξασφαλίσει τον μισθουλάκο τους. Το αν η Αιτωλοακαρνανία έχει μετατραπεί σε εργοστάσιο παραγωγής ανεργίας, γύφτων, μπάφου, κλανιας μαγκιάς, αμόρφωτων, τεμπέληδων, κουτσομπόληδων, και επιδοματιών ενώ ο νομός είναι πανέμορφος και με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης ελάχιστα τους απασχολεί όπως και τον κόσμο. Μόνο ΚΛΑΨΑ. Μη τυχόν και αναπτύξουν τουριστικά την λίμνη λέει και χάσουν πελατεία οι καφετέριες στο Αγρίνιο. Αυτό είχαν πει επί λέξη που νομίζουν ότι δεν τα μαθαίνουμε κιόλας. Μέχρι εκεί τους κόβει τους τεμπελοκατοίκους και τα νούμερα που ψηφίζουν. 🤡 Πανεπιστήμιο θα διεκδικήσουν που έπρεπε να το έχουμε ΧΘΕΣ όπως και ανεξαρτητοποίηση ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ από την Πελοπόννησο; Σιγά μην τους κόβει μέχρι εκεί.

  2. Αν περιμένετε από τον Φαρμάκη και κάτι Σταρακάδες, Καραγκούνηδες, Βαρεμένους, Σαλμάδες, Λιβανούς ή τον Παπαναστασίου και όλη την κουστωδία, σώθηκατε. Ούτε νοιάζονται ούτε θα νοιαστούν. Κανονικά χρειάζεται Πανεπιστήμιο Δυτικής Στερεάς με μεγάλες σχολές σε όλες τις βασικές πόλεις, ΔΕΝ έχουμε καμία σχέση με την Πελοπόννησο που την κατσικωθηκαμε για να μην χάσει το μερίδιο η Καλαμάτα του Σαμαρά. Στην Αθήνα γιατί έχουν κάνει πανεπιστημιακές σχολές μέχρι και στην δυτική Αττική με το γυφταριό; Ποτέ θα ξυπνήσετε; Εδώ ρε δεν κόβετε τα χόρτα σας το καλοκαίρι στα χωράφια σας. Έναν δρόμο έκαναν λόγω επικείμενων εκλογών και κατά τα άλλα σαράντα χρόνια η Αιτωλοακαρνανία στον μεσαίωνα και οι αγράμματοι Αιτωλοακαρνάνες του Δημοτικού που κοίταζαν να διοριστούν στα τραίνα όπως γινόταν χρόνια και δεν έδιναν επίσης δεκάρα. Η Αιτωλοακαρνανία είναι μια Μόρντορ! ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ και ξεσηκωθειτε γιατί ο τόπος χάνεται, όλοι φεύγουν και πλέον να ζητάμε συνολικά και ονομαστικά ευθύνες από όλους τους παραπάνω που είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ μόνο για δηλώσεις και παρελάσεις. Που είναι οι επενδύσεις; Που είναι η τουριστική ανάπτυξη; Που είναι η αγορά που όλοι βαριούνται να δουλέψουν, κατέβηκαν από τα καπνά και κάτι χώρια τύπου Σκουτεράς και Καλλιθέας, άνοιξαν μαγαζί και έχουν ένα στυλάκι και τουπέ λες και έχουν τα Λαφαγιέτ στο Παρίσι και κλείνουν και σε κάθε ευκαιρία; Που είναι οι σοβαρές σχολές; Με τους γύφτους τι θα γίνει που έχουν ξεφύγει εντελώς; Τα χωριά είναι παρατημένα και μέσα στην βρώμα λόγω ανύπαρκτου Δήμου και βρωμιαρηδων κατοίκων. Οπτικές ίνες σε χωριά 5000 κατοίκων δεν υπάρχουν παρα μόνο σε κανέναν κεντρικό δρόμο. Ούτε τα κινητά δεν δουλεύουν σωστά γιατί λέει δεν έχουν ακόμα ενεργοποιηθεί οι κεντρικές κεραίες! Κάτι πρέπει να κάνουμε επιτέλους ο τόπος είναι 100 χρόνια πίσω και ο κόσμος ακόμα πιο πολύ. Πώς αντέχετε θα ήθελα να ήξερα.

  3. Εξυπακούεται θα στηρίξουμε! Τέλος να παίρνει όλη την πίτα η Πάτρα και η Αιτωλοακαρνανία να μένει στο περιθώριο βγάζοντας μόνο τσοπάνηδες και γύφτους! Ξεσηκωθειτε επιτέλους που κοιμάστε όρθιοι και διεκδικήστε άμεσα την αναβάθμιση της Αιτωλοακαρνανίας. Είστε στον ΜΕΣΑΙΩΝΑ σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ και φταίτε ΕΣΕΙΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button