Lifestyle & PeopleΡοή Ειδήσεων

Δίκη Φιλιππίδη: Το «δεν θυμάμαι» των Μακρυπούλια, Χαλκιά και Σχίζα (video)

Με τις καταθέσεις των Ζέτα Μακρυπούλια, Τάσου Χαλκιά και Ράνιας Σχίζα συνεχίστηκε η πολύκροτη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Και οι τρεις αρνούνται ότι θυμούνται τα περιστατικά που αναφέρει μία εκ των καταγγελουσών.

Απόλυτη στις απαντήσεις της, διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί να θυμάται λεπτομέρειες από τα όσα έλαβαν χώρα πριν από 14 χρόνια ήταν η Ζέτα Μακρυπούλια, κατά την κατάθεσή της στη δίκη Φιλιππίδη.


«Δεν γνωρίζω την καταγγέλλουσα. Γνωρίζω τη μητέρα της. Δε θυμάμαι ούτε το κορίτσι, ούτε να της είπα κάτι» κατέθεσε η μάρτυρας, τονίζοντας: «Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω συναντήσει κορίτσι στην τουαλέτα και να (της) έχω πει αυτά. Ζήτω συγγνώμη αλλά δε θυμάμαι κάτι τέτοιο. Ούτε θυμάμαι να έχει έρθει κάποια κοπέλα και να είχε ενοχλήσει. Έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο».

Εισαγγελέας: «Επιτρεπόταν στις πρόβες να έρχονται τρίτοι και να βλέπουν την παράσταση;»

Μάρτυρας: «Γενικά είχε απαγορευτεί, αλλά εξαρτάται από τον σκηνοθέτη.»

Εισαγγελέας: «Στη συγκεκριμένη παράσταση γινόταν;»

Μάρτυρας: «Όχι.»

Εισαγγελέας: «Αν ερχόταν κάποιος θα το παρατηρούσατε;»

Μάρτυρας: «Φαντάζομαι ότι ίσως ρωτούσα.»

Εισαγγελέας: «Αν ερχόταν κάποια συγγενικό πρόσωπο ηθοποιού, το γνωρίζατε και οι υπόλοιποι;»

Μάρτυρας: «Όχι.»

Η Ζέτα Μακρυπούλια ξεκάθαρα δήλωσε ότι δεν υπήρχε λόγος για να πάρουν επιπλέον ρόλους, όπως σημειώνεται στην περίπτωση της πρώτης καταγγέλλουσας που αναφέρεται στο αδίκημα του βιασμού. «Πολλές φορές υπάρχουν ονόματα ρόλων που αναφέρονται στην παράσταση χωρίς να εμφανίζονται ποτέ. Στη δίκη μας παράσταση δεν υπήρξε τέτοιος ρόλος. Αν πρέπει να ακουστεί μια φωνή, συνήθως το κάνει κάποιος από εμάς – δεν παίρναμε έξτρα ηθοποιό. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στις παραστάσεις που έχω δουλέψει εγώ. Αν ο κ. Φιλιππιδης σκέφτηκε να βάλει κάποιο ηθοποιό να κάνει τη φωνή ενός ρόλου, δεν θυμάμαι ποτέ να έπεσε η ιδέα στο τραπέζι της πρόβας» διευκρίνισε η ηθοποιός και παρουσιάστρια.

Στο οποίο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Τάσος Χαλκιάς, καταθέτοντας ότι έξι ηθοποιοί ξεκίνησαν και έξι τελείωσαν, καθώς και ότι η συνεργασία με τον κατηγορούμενο ήταν άψογη.

«Δεν γνωρίζω τίποτα από όλα αυτά. Η διανομή ήταν συμπληρωμένη από την αρχή. Το έργο ήταν σπονδυλωτό. Από την αρχή εξι άτομα ήμασταν. Παρουσία μου δεν έγινε ποτέ καμία συζήτηση για έξτρα ρόλο» είπε και πρόσθεσε ότι «συνεργασία μας υπήρξε άψογη καλλιτεχνικά. Τον διακατέχει τελειομανία, μπορώ να το πω και μανία. Πολλές φορές ήταν αιχμηρός. Χωρίς να αφήσω κανένα υπονοούμενο, δεν μπορώ να βεβαιώσω ότι έγιναν ποτέ τέτοια πράγματα μπροστά μου» είπε ο Τάσος Χαλκιάς.

Εισαγγελέας: «Αν ήθελε κάποιος δικός σας (άνθρωπος) να δει τις πρόβες;»

Μάρτυρας: «Θα ζητούσα άδεια από τον σκηνοθέτη.»

Εισαγγελέας: «Υπήρξε ποτέ αναστάτωση στην πρόβα; Είδατε κάποιον;»

Μάρτυρας: «Όχι είμαι πάντα προσηλωμένος. Δεν είδα κανέναν.»

Αντιστοίχως και η Ράνια Σχίζα δήλωσε πως δεν θυμάται κάτι περί νέου ρόλου στην παράσταση. «Δε θυμάμαι κάτι τέτοιο. Δεν έχω καθόλου εικόνα της κοπέλας. Ούτε τη μητέρα της γνωρίζω. Όταν κάνουμε πρόβα, είμαστε εντελώς πάνω στη σκηνή. Όπως και στην παράσταση. Αν ήρθε κάποιος δεν τι θυμάμαι. Δεν έχω καθόλου εικόνα και της καταγγέλλουσας».

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για ανάκληση της απόφασης του δικαστηρίου με την οποία αντικαταστάθηκε μια ένορκος από αναπληρωματικό, υιοθετώντας την πρόταση.

Εξερχόμενη των δικαστηρίων η κα. Μακρυπούλια δήλωσε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων: «Τα είπα όλα στο δικαστήριο, ό,τι με ρώτησαν. Εάν ήταν εδώ (η καταγγέλλουσα) και την έβλεπα, θα μπορούσα να σας απαντήσω (εάν την έχω ξαναδεί).»

Αντωνία Ξυνού-news247

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button