Ελλάδα

Δικάζονται σήμερα στην Ανδριανούπολη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

stratiotikoi-ellines

Δικάζονται σήμερα στην Αδριανούπολη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν από τους Τούρκους την περασμένη Πέμπτη στις Καστανιές Έβρου. Η Ελλάδα έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες για να τελειώσει η περιπέτεια τους το συντομότερο δυνατό.

Πολύ καλή είναι η κατάσταση της υγείας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι συνελήφθησαν από τους Τούρκους το μεσημέρι της 1ης Μαρτίου στο δάσος των Καστανιών στον Έβρο και βρίσκονται σε φυλακή της Αδριανουπόλεως.

Την αισιοδοξία του για την υπόθεση εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Φώτης Κουβέλης: «Δεν επιχειρεί κανείς να μπει σε ξένο έδαφος με διακριτικά, με τη στολή του και τον οπλισμό του, αν ήθελε να κάνει άλλα πράγματα θα είχε επιλεγεί διαφορετική οδός. Είχαν διασαλευτεί τα σημεία σήμανσης λόγο του ασχημου καιρού».

Συμφώνως με υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή, τους δύο στρατιωτικούς έχει επισκεφθεί η Ελληνίδα Πρόξενος στην Αδριανούπολη, μια ημέρα πριν από τη δίκη που θα περάσουν με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην Τουρκία.

Η ίδια στρατιωτική πηγή έλεγε πως, η ελληνική πλευρά έχει εφοδιάσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς με πολιτικά ρούχα, πρόχειρα αλλά και κοστούμια, «για να εμφανιστούν ενώπιον του Δικαστηρίου όπως αρμόζει σε στελέχη του Ελληνικού Στρατού».

Επίσης στα δύο στελέχη έχει δοθεί και χρήματα για να έχουν μαζί τους.

«Αυτό που ζητάμε από το ΥΠΕΞ και το ΥΠΕΘΑ είναι να γίνουν όλες οι διαδικασίες γρήγορα και να γυρίσουν πίσω τα παιδιά» σημείωσε ο Τομεάρχης Εθικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Β. Κικίλιας.

«Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να προβεί σε κάθε επιβαλλόμενη διπλωματική ενέργεια και να μεταφέρει στην αντίστοιχη τουρκική την πάνδημη αξίωση του ελληνικού λαού οι Έλληνες Στρατιωτικοί να απαλλαγούν από τις αβάσιμες κατηγορίες και να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό στην πατρίδα μας», αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής συμπαράταξης Α. Λοβέρδος.

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ σε δηλώσεις του σημείωσε πως η χώρα μας είναι γεωστρατηγικός σύμμαχος αλλά ανησυχεί για την ένταση που υπάρχει με την Τουρκία: «Γι αυτό που ανησυχώ είναι μια σειρά αθέλητων περιστατικών γι αυτό η διπλωματία είναι πολύ σημαντική».

Στην Ορεστιάδα έχει φτάσει και ο πατέρας του Ανθυπολοχαγού που ταξίδεψε από την Καστοριά, εκεί συνομίλησε με τον διοικητή της 16ης Μεραρχίας ο οποίος με τη σειρά του τον καθησύχασε λέγοντάς του πως πολύ σύντομα τόσο ο γιος του όσο και ο συνάδελφός του θα βρίσκονται πίσω στην Ελλάδα.

aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button