Δικαστικός χάρτης: «Αισθάνομαι υπερήφανος για τον αγώνα που δώσαμε» λέει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Χρήστος Παϊσιος, σχολιάζει τη σημερινή ψήφιση του νομοσχέδιο για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, που ως γνωστόν προβλέπει τη δημιουργία Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας με έδρα το Αγρίνιο, παράλληλου Πρωτοδικείου στο Μεσολόγγι και περιφερειακού Πρωτοδικείου στη Ναύπακτο.

Το προηγούμενο διάστημα στο Μεσολόγγι υπήρχαν κλιμακούμενες αντιδράσεις για την υποβάθμιση του τοπικού Πρωτοδικείου, που τελικά, δεν ευοδώθηκαν. Ο κ. Παϊσιος μάλιστα δέχθηκε και «βέλη» εκ των έσω μιας και κατηγορήθηκε ότι επεδίωξε ή συναίνεσε στην ίδρυση του περιφερειακού Πρωτοδικείου της Ναυπάκτου, απ’όπου και κατάγεται. Ενός Πρωτοδικείου που θεωρείται δεδομένο πως θα αποδυναμώσει σε δικαστική ύλη το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου.


Η δήλωση του κ. Παϊσιου:

«Δώσαμε και δίνουμε καθημερινά έναν αγώνα έντιμο που εδράζεται στο δίκαιο και στην αλήθεια.

Δεν διανοηθήκαμε ποτέ να απεμπολήσουμε το δίκαιο των αιτημάτων μας, ούτε δευτερόλεπτο δεν περνάει από το μυαλό μας να τα παρατήσουμε και να παραιτηθούμε από τις διεκδικήσεις μας.

Η ανιστόρητη, πρωτοφανής αδικία να είναι το Μεσολόγγι η μοναδική πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας που στερείται του κεντρικού της πρωτοδικείου μας θίγει ως επαγγελματίες και απλούς πολίτες.

Η Ιερά Πόλη των Ελευθέρων Πολιορκημένων, από τη θυσία των οποίων δημιουργήθηκε το Ελληνικό Κράτος έχει δίκαιο παράπονο για την κατάφωρη αυτή αδικία.

Ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου αισθάνομαι υπερήφανος για τον αγώνα που τόσο προσωπικά και θεσμικά, με κάθε ικμάδα της δυνάμεώς μου, όσο και με την αμέριστη συμβολή των συναδέλφων μου και όσων ειλικρινά συμπαρατάχθηκαν, δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε.

Με καθαρό βλέμμα και πίστη κοιτάζουμε όλους στα μάτια και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε».

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου Πρωτοδικείο Μεσολογγίου Χρήστος Παΐσιος