Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Δικαστικοί Υπάλληλοι Αγρινίου: Πρόβλημα με την απασχόληση των επιμελητών των δικαστηρίων

Ζητούν την πρόσληψη ενός ατόμου, για συγκεκριμένα καθήκοντα

Αίτημα κατέθεσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αγρινίου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας ζητώντας οριστική λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τους επιμελητές δικαστηρίων του Δικαστικού Μεγάρου Αγρίνιου.

Το αίτημα κοινοποιείται στον Πρόεδρο Εφετείου Δυτικής Στερεός Ελλάδας και στο Δ.Σ. Ο.Δ.Υ.Ε, που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της το σχετικό έγγραφο.

Αναλυτικά:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ και κύριοι Βουλευτές σε συνέχεια των υπ’αριθμ.10/7-11- 2019 και 13/9-7-2020 εγγράφων μας με τα οποία σας γνωστοποιήσαμε το θέμα με το άνοιγμα και το κλείσιμο των κεντρικών θυρών και του υπόγειου γκαράζ του Δικαστικού Μεγάρου Αγρίνιου, το οποίο έχει ανατεθεί από το 2015 μέχρι και σήμερα, στους επιμελητές που υπηρετούν στις υπηρεσίες που στεγάζονται σε αυτό, με συνεχείς πράξεις ανανέωσης, μετά την συνταξιοδότηση του υπαλλήλου ο οποίος ήταν ο αποκλειστικά υπεύθυνος για το άνοιγμα και το κλείσιμο του κτιρίου.

Καμία λύση μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί σε αυτό το θέμα. Σας ενημερώνουμε ότι οι επιμελητές δικαστηρίων είναι επιφορτισμένοι με τα καθήκοντα για τα οποία και προσελήφθησαν, όπως με τις επιδόσεις κλήσεων, ταχυδρομείου κλπ., ορισμένοι δε από αυτούς, μετά από συνεχείς πράξεις ανάθεσης καθηκόντων εκτελούν και χρέη γραμματέων, όπου το επιτάσσουν οι υπηρεσιακές ανάγκες.

Σας παρακαλούμε να δώσετε οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εδώ και έξι χρόνια, είτε μέσω της κινητικότητας, είτε με πρόσληψη υπαλλήλου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης με προκήρυξη Α.Σ.ΕΠ. στον οποίο θα ανάγονται τα καθήκοντα ανοίγματος και κλεισίματος όλων των θυρών του δικαστικού μεγάρου Αγρινίου για να απαλλαγούν επιτέλους, οι λίγοι εναπομείναντες επιμελητές από την υποχρέωση αυτή, καθώς πολλές φορές εργάζονται κατά πολύ πέραν του ωραρίου εργασίας (όταν λειτουργούν ακροατήρια μέχρι και αργά το απόγευμα) χωρίς να προβλέπεται σχετικό κονδύλι υπερωριών ή ρεπό, την ώρα που επιτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντα για τα οποία είχαν προσληφθεί εδώ και χρόνια. Πιστεύουμε ότι θα δώσετε οριστική λύση στο παραπάνω πρόβλημα και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό“.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button