Δυτική Ελλάδα

Δικαστική διαμάχη για την Οξυά – Σε τρεις ημέρες η απόφαση

koi-oxiaΣήμερα υπήρξαν οι καταθέσεις του κ. Στέλιου Αγιοστρατίτη καθώς και των εκπροσώπων της εταιρίας

Ολοκληρώθηκε η δίκη για τη γύρω από την αξιοποίηση της Οξυάς, του μικρού, ιδιωτικού νησιού στο Ιόνιο πέλαγος. Το αρχιτεκτονικό γραφείο aa Associates του κ. Στέλιου Αγιοστρατίτη απαιτούσε  μεγαλύτερα χρηματικά κεφάλαια προκειμένου να προχωρήσει στην διαμόρφωση και ανοικοδόμηση της Οξυάς. 

Η απόφαση του δικαστηρίου θα βγει σε τρεις ημέρες, ενώ σήμερα υπήρξαν οι καταθέσεις του κυρίου Στέλιου Αγιοστρατίτη καθώς και των εκπροσώπων της εταιρίας. 

Η πλευρά των επενδυτών -και νόμιμων ιδιοκτητών πλέον του νησιού- που εκπροσωπείται από την Pimara Α.Ε., μια εταιρία λιβανέζικων συμφερόντων στην οποία συμμετέχει μεταξύ άλλων ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, έχει τελείως διαφορετικές απόψεις.

Συγκεκριμένα, οι επενδυτές αρνούνται ότι έχουν αναθέσει ή έχουν παραλάβει, πόσο μάλλον εγκρίνει σχέδια ανοικοδόμησης του νησιού, καθώς ακόμη δεν γνωρίζουν καν πόσα τετραγωνικά μέτρα μπορούν να αξιοποιήσουν. 

Παρόλ’ αυτά, η aa Associates έχει λάβει ως προκαταβολή για τις υπηρεσίες της το διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν των 400.000 ευρώ, το οποίο υποτίθεται ότι δαπανήθηκε για τις διαδικασίες αδειοδοτήσεων. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει υπάρξει καμία σχετική πρόοδος. Και βέβαια οποιαδήποτε σκέψη για δημιουργία ενός οικολογικού, τουριστικού και καλλιτεχνικού μίνι-παραδείσου στην Ελλάδα παραμένει στη σφαίρα της φαντασίας. 

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close