Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Δικαιώθηκε ο Ε.Σ. Μεσολογγίου για τα προγράμματα κοινωφελούς που υλοποίησε

Τι δηλώνει ο πρόεδρος Βασίλης Σπυρόπουλος

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε ένας δικαστικός αγώνας που έδινε επί έξι συναπτά έτη ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου εξαιτίας κάποιων  καταγγελιών του κ. Χρήστου Καρατσώρα, σχετικά με την διαχείριση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας από τον Σύλλογο.

Σχετικά με την δικαστική εξέλιξη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Σπυρόπουλος, έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση:


“Πιο συγκεκριμένα, δυνάμει διάταξης της αξιότιμης κας Αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Μεσολογγίου, όπως εγκρίθηκε εν συνεχεία από τον αξιότιμο κο Εισαγγελέα Εφετών, η υπόθεση ετέθη στο αρχείο, καθώς, ως προέκυψε σαφώς από την προανάκριση, ο Σύλλογος ήταν απόλυτα νόμιμος σε όλες τις ενέργειες του και έκανε άψογη διαχείριση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012, ένα μήνα πριν τις τότε ορισθείσες εκλογές, όταν ο κ. Καρατσώρας θέλοντας να διαβάλει τους υπολοίπους υποψηφίους για την Διοίκηση του Συλλόγου, υπέβαλλεκαταγγελία-αναφορά στην ΕισαγγελίαΜεσολογγίου κατηγορώντας τα Μέλη του Δ.Σ για κακή διαχείριση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που υλοποίησε ο Σύλλογος, για κακή τήρηση των πρακτικών καθώς και για λανθασμένες ή αδιαφανείς ενέργειες και αποφάσεις. Έτσι, κατόπιν σχετικών ενεργειών και εντολών της Εισαγγελίας, ο Σύλλογος υποβλήθηκε σε εξονυχιστικό έλεγχο από ορισθέντες ορκωτούς λογιστές, οι οποίοι ερεύνησαν όλα τα οικονομικά-λογιστικά στοιχεία, παραστατικά αρχεία, πρακτικά κλπ. του Συλλόγου μας.

Οι ορκωτοί λογιστές κατέληξαν ότι όλα έγιναν υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας, ότι έγινε ορθή διαχείριση του προγράμματος και ότι σε καμία περίπτωση δε ζημιώθηκε η περιουσία του Συλλόγου μας από πράξεις των μελών της Διοίκησής του, κατακρημνίζοντας ούτως κάθε άλλο αναληθή ισχυρισμό του κου Καρατσώρα.

Πολλοί από εσάς θα αναρωτιέστε γιατί όλα αυτά τα χρόνια δε θέλησα να μιλήσω ανοιχτά για το συγκεκριμένο ζήτημα. Η απάντηση είναι ότι απέφευγα να απαντήσω στον κ. Καρατσώρα, διότι περίμενα υπομονετικά τη στιγμή που θα αποδοθεί η Δικαιοσύνηκαι θα λάμψει η αλήθεια. Η θέση της υπόθεσης στο αρχείο,δικαίωσε απόλυτα το πρόσωπό μου καιτα άτομα της Διοίκησης αποδεικνύονταςπερίτρανα ότι οι ενέργειές μας χαρακτηρίζονταν πάντα από διαφάνεια και σεβασμό σε όλους ανεξαιρέτους τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, θέλωνα τονίσω ότι επί οκτώ συναπτά έτη που ηγούμαι της Διοίκησης του Συλλόγου ουδέποτε διεκδίκησα ή ανέλαβα συμβάσεις έργων ή  προμηθειών από το Δημόσιο, ούτε λειτούργησα ποτέ με στόχο το προσωπικό μου όφελος κι αυτό το γνωρίζουν καλύτερα όσοι με τιμούν με την ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια.

Στο δύσκολο αυτό αγώνα δεν ήμουν μόνος μου, αλλά είχα δίπλα μου άτομα που με πίστεψαν και στήριξαν τις προσπάθειές μου. Θα ήθελα, λοιπόν,να ευχαριστήσω όλα τα Μέλη της Διοίκησης που συνεργάστηκαν μαζί μου και να κάνω ειδική μνεία στο νυν Γενικό Γραμματέα και κ. Κωνσταντίνο Πασιόπουλο, στα άτομα που διετέλεσαν ταμίες του Συλλόγου για το χρονικό διάστημα από το 2012 έως και σήμερα κ. Κωνσταντίνο Κουτσαγγέλη, κ. Βασίλειο Ξηρό, κα. Κατερίνα Γερασίμου και κ. Γιώργο Κασσαβέτη, στο επίτιμο μέλος της Διοίκησης κ. Θεμιστοκλή Μούρκα, που βοήθησε ιδιαίτερα στο να κλείσει ένας κύκλος εσωστρέφειας για το Σύλλογο,  καθώς και στην εξαίρετη δικηγόρο Έφη Σκούρα η οποία ως νομική σύμβουλος του Συλλόγου μας, συνέβαλε τα μέγιστα στη δικαίωσή μας.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω το υπαλληλικό προσωπικό του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου, για την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων του, τη συνέπεια και την αφοσίωση, που επέδειξε ακόμα και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες.

Ολοκληρώνοντας και μετά όλων των ανωτέρω, καλώ τον κ. Χρήστο Καρατσώρανα ζητήσει δημόσια συγγνώμη για όλες τις αβάσιμες κατηγορίες που έχει εξαπολύσει προς το Σύλλογο, τα μέλη του Δ.Σ. και το πρόσωπό μου. Από την πλευρά μου αποφάσισα να διατηρήσω τα τελευταία αποθέματα υπομονής και ανεκτικότητας που μου απέμειναν και να μη δώσω συνέχεια στο ζήτημα, όπως θα έκανε ο κ. Καρατσώρας, διεκδικώντας αποζημίωση από την ηθική βλάβη που υπέστην από την κατασυκοφάντηση και την ψευδή καταμήνυση εκ μέρους του κ. Καρατσώρα. Ηαπόφαση αυτή είναι προσωπική και δεν προδικάζει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν οι συνάδελφοί μου.

Τα παραπάνω γεγονότα φανερώνουν ότι συμπεριφορές παρόμοιες με αυτή του κ. Καρατσώρα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα προς αποφυγή για το μέλλον. Οι διαμάχες που εντοπίζονται σε προσωπικό επίπεδο δεν έχουν καμία θέση στο πλαίσιο λειτουργίας του Συλλόγου και θα πρέπει να αποφεύγονται. Αντιθέτως, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της βαθιάς ύφεσης που διανύουμε οφείλουμε όλοι να συσπειρωθούμε αποστέλλοντας μηνύματα ενότητας.”


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button