Δυτική Ελλάδα

Διήμερη εκδρομή της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας σε Νυμφαίο, Φλώρινα και Καστοριά (φωτο)

ekdromi-arxaiologiki-nymfaio (1)

Η Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας το Σαββατοκύριακο 21 – 22 Απριλίου 2018 πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή στο Νυμφαίο – Φλώρινα και στη Καστοριά.

Το Σάββατο τα μέλη και οι φίλοι της Εταιρείας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το ορεινό χωριό Νυμφαίο, που έχει χαρακτηρισθεί από το 1978 ως «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός», τη μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οικολογική οργάνωση «Αρκτούρος», που ιδρύθηκε το 1992 και δραστηριοποιείται για την προστασία της άγριας χλωρίδας και πανίδας καθώς και να απολαύσουν την διαμονή τους στην γραφική Φλώρινα.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Μονή της Παναγίας της Μαυριώτισσας που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Ορεστιάδας καθώς και περιήγηση στην πόλη της Καστοριάς με τα δεκάδες αρχοντικά και τους 70 περίπου βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ναούς.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Τέλος, οι φίλοι της Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον προϊστορικό οικισμό Δισπηλιό, όπου υπάρχει η αναπαράσταση ενός προϊστορικού λιμναίου οικισμού με οκτώ καλύβες καθώς και σωζόμενα ευρήματα της εποχής εκείνης που δείχνουν πως ήταν το νοικοκυριό πριν από 7.500 χρόνια.

“Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους της Εταιρείας που με προθυμία μας ακολούθησαν και μας υποστήριξαν και σε αυτή την εκδήλωση μας” αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση.

ekdromi-arxaiologiki-nymfaio (2)

ekdromi-arxaiologiki-nymfaio (3)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button