Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Διευκρινίσεις του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου για τα self-tests από αυτοαπασχολούμενους

Σε διευκρινίσεις προχώρησε, με ανακοίνωση, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου σχετικά με την υποχρέωση ή μη self-tests από αυτοαπασχολούμενους.

Αναλυτικά:


«Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου έλαβε γνώση για τη σύγχυση που υπήρξε ανάμεσα σε πολλούς επιχειρηματίες της πόλης μας, όσον αφορά το αν η υποχρέωση πραγματοποίησης των self tests ισχύει – εκτός από τους εργαζόμενους – και για τους αυτοαπασχολούμενους (εργοδότες-επιχειρηματίες), καθώς και τους βοηθούντες συγγενείς πρώτου βαθμού.

Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση που είχαμε, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Στη σχετική Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δεν γίνεται λόγος για τους επιχειρηματίες και τα βοηθούντα μέλη των οικογενειών τους.

Ένα μεγάλο μέρος της αποτελεσματικότητας του μέτρου στηρίζεται στην αναγγελία στο ΕΡΓΑΝΗ, όπου όμως για να κάνει κάποιος την σχετική γνωστοποίηση πρέπει να έχει την δική του «ηλεκτρονική μερίδα».

Τέτοια έχουν μόνο οι εργαζόμενοι και, από τη στιγμή που οι εργοδότες δεν μπορούν να κάνουν καμία γνωστοποίηση στο ΕΡΓΑΝΗ, λογικά εξαιρούνται του μέτρου και άρα η διενέργεια ή όχι τεστ εναπόκειται στην ατομική ευθύνη του κάθε επιχειρηματία.

2. Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε η Γενική Γραμματέας του Υπ. Εργασίας, κυρία Άννα Στρατινάκη, ανέφερε ότι η ΚΥΑ αφορά μόνο τους εργαζόμενους.

Σχετικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες ή τους επιχειρηματίες-εργοδότες δεν υπάρχει πρόβλεψη από την απόφαση, ενώ ξεκαθάρισε ότι η απόφαση δεν συμπεριλαμβάνει ούτε τα μέλη α’ βαθμού συγγένειας. Για αυτές τις κατηγορίες θα υπάρξει αντιμετώπιση το επόμενο διάστημα, καθώς δόθηκε προτεραιότητα στους εργαζόμενους ώστε να μην πέσει όλος αυτός ο όγκος ταυτοχρόνως στα φαρμακεία.

Για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη επί του θέματος, θα επανέλθουμε με σχετική ενημέρωση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΟΣΣΟΒΑ »

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button