Πολιτική

Διευκρινήσεις Φούντα για Κουκουμίτσα-Σάλτινη

koi-koukoumitsa-saltini2

Σε μια σειρά ζητημάτων που ανέκυψαν τελευταία σχετικά με την μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ των δυο δημοσίων εκτάσεων της Βόνιτσας, τοποθετείται η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ , που ως γνωστό κατάγεται από την περιοχή.

Όσον αφορά  το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με την παραχώρηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) της περιοχής Σάλτινης και της νήσου Κουκουμίτσας στη Βόνιτσα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι αφενός οι εν λόγω εκτάσεις δεν είναι προς πώληση αλλά προς μακροχρόνια μίσθωση και αφετέρου ότι η πρόσβαση στην περιοχή, όπως ορίζεται από ΦΕΚ μέσω αρμόδιας επιτροπής με τίτλο «Καθορισμός αιγιαλού και παραλίας» θα παραμείνει ελεύθερη σε κατοίκους και επισκέπτες , όπως προστάζει το Σύνταγμα της Χώρας και συγκεκριμένα το άρθρο 24.  Συνεπώς η παραφιλολογία επί του θέματος δεν ωφελεί.

Σε κάθε περίπτωση,  εμείς προκρίνουμε τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  (με εξ ολοκλήρου κυριότητα ή όπως προβλέπεται σε συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα), προκειμένου η λύση που θα προκύψει να είναι η πιο επωφελής για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και για την ανάπτυξη της περιοχής, τηρώντας πάντοτε αυστηρά τους προβλεπόμενους περιβαλλοντικούς όρους. Η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και το να θέτουμε σε προτεραιότητα τις ανάγκες της, αποτελεί προϋπόθεση για κάθε τέτοιο εγχείρημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button