Γεγονότα

Διέρρηξαν την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Κανδήλα

koi-agia-paraskevi-kandilas6Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν οι ιερόσυλοι οι οποίοι διέρρηξαν την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Κανδήλα Ξηρομέρου. 
Οι δράστες, εισήλθαν στο Ναό σπάζοντας το τζάμι από την κεντρική πόρτα στο είσοδο της Εκκλησίας και στη συνέχεια έσπασαν το παγκάρι, προσπαθώντας να αφαιρέσουν τα χρήματα που υπήρχαν εντός. 

koi-agia-paraskevi-kandilas1Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν μικρό χρηματικό ποσό χωρίς, όμως αυτό να μπορεί να εκτιμηθεί με ακρίβεια.
Πέραν αυτής της ενέργειας δεν διαπιστώθηκαν άλλες ζημιές στο εκκλησιαστικό μνημείο, που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα, που βρίσκεται σε απόσταση 10χλμ από το χωριό Κανδήλα και είναι κτισμένο πάνω σε ένα κάθετο και επιβλητικό βράχο που κόβει την ανάσα στον επισκέπτη…..

koi-agia-paraskevi-kandilas4

Η διάρρηξη υπολογίζεται ότι έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες αλλά ο ιερέας του χωριού δεν μπορούσε να φθάσει στο Ναό, αφού ο δρόμος είχε «κοπεί» στη μέση λόγω της κακοκαιρίας των προηγουμένων ημερών. 

koi-agia-paraskevi-kandilas2Αμέσως με εντολή του Αντιδημάρχου Βασίλη Μουρκούση, ο Δήμος Ξηρομέρου έστρωσε και «άνοιξε» με μηχανήματα το δρόμο και έτσι ο Ιερέας κατάφερε να φθάσει στην Αγία Παρασκευή και να διαπιστώσει  ότι η εκκλησία έγινε στόχος ιερόσυλων.

koi-agia-paraskevi-kandilas5 koi-agia-paraskevi-kandilas7 koi-agia-paraskevi-kandilas8 koi-agia-paraskevi-kandilas9

xiromeronews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close