Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Διεκδίκηση της πρυτανικής αρχής η λειτουργία κτηνιατρικής στην Αιτωλοακαρνανία», λέει ο Χρ. Μπούρας

Με προτεραιότητα τη φοιτητική μέριμνα θα ξεκινήσει η νέα χρονιά για την πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών. Η σίτιση αλλά και οι συνθήκες διαμονής των φοιτητών στη φοιτητική εστία δεν απασχολούν απλώς τη διοίκηση του ακαδημαϊκού μας ιδρύματος αλλά έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την βελτίωσή τους.

«Για το 2023, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η φοιτητική μέριμνα. Αυτό σημαίνει βελτίωση των συνθηκών στη σίτιση των φοιτητών και ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων στην εστία μας» μας είπε ο κ. Μπούρας.


Ο ίδιος αναφέρει ότι «έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες και κάποιες έχουν ολοκληρωθεί στο εστιατόριο. Για παράδειγμα δημιουργήθηκαν δύο είσοδοι ώστε να υπάρχει αποσυμφόρηση κατά την προσέλευση των φοιτητών. Διαμορφώσαμε χώρο με 250 θέσεις επιπλέον ώστε να κάθονται οι φοιτητές και να τρώνε με άνεση. Επίσης, έχουμε δρομολογήσει την αγορά καινούργιας κορδέλας ώστε να γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα η διακίνηση των δίσκων φαγητού. Επιπροσθέτως έχουμε προγραμματίσει και μία σειρά από άλλες παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν κατά πολύ τις συνθήκες σίτισης των φοιτητών μας».

Σε ό,τι αφορά τα δωμάτια φιλοξενίας των φοιτητών, ο πρύτανης σημειώνει ότι έχει εξασφαλιστεί κάποιο ποσό και παράλληλα έχει κατατεθεί αίτημα και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για διάθεση του ποσού των 300.000 ευρώ ώστε να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα πλήρους ανακατασκευής των κτιρίων της εστίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ

Η δεύτερη προτεραιότητα για την πρυτανική αρχή είναι η διεκδίκηση θέσεων διδακτικού αλλά και διοικητικού προσωπικού. «Στην τελευταία κατανομή των θέσεων μελών ΔΕΠ που έγινε πήραμε περισσότερες από αυτές που εκκενώθηκαν αλλά δυστυχώς δεν αρκούν για να καλυφθούν τα κενά της χαμένης δεκαετίας, των ετών δηλαδή που δεν έγιναν προσλήψεις» αναφέρει ο κ. Μπούρας.

ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Η τρίτη προτεραιότητα που μας περιγράφει ο ίδιος είναι «να παγιωθεί το πανεπιστήμιό μας στην λίστα με τα 1.000 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Για τον σκοπό αυτό εργαζόμαστε όλοι μέσω της παραγωγής ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου. Αυτό θα δικαιώσει κάθε άλλη προσπάθεια που κάνουμε».

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΧΑΡΤΗ

Παράλληλα με όλα, η πρυτανική αρχή συνεχίζει την προσπάθειά της να ολοκληρώσει τον ακαδημαϊκό χάρτη.

Τα κομμάτια που λείπουν ώστε να συμπληρωθεί έχουν ήδη δρομολογηθεί αλλά αναμένεται τελικές αποφάσεις.

«Έχουμε προτείνει στην κυβέρνηση, εφόσον αποφασίσει τη λειτουργία τρίτης Κτηνιατρικής Σχολής, αυτή να γίνει στο πανεπιστήμιό μας, με έδρα την Αιτωλοακαρνανία. Αυτή είναι μία διεκδίκηση για την οποία αγωνιζόμαστε. Επίσης, έχω προτείνει στο πολιτικό προσωπικό της Ηλείας να δημιουργηθεί ξενόγλωσση σχολή με δίδακτρα και αντικείμενο τον πολιτισμό. Και φυσικά παραμένει στο τραπέζι από την πλευρά μας η πρόταση στους Δήμους Αιγιάλειας και Καλαβρύτων να δημιουργηθούν μεταλυκειακές σχολές και ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά με αντικείμενο την αμπελουργία, το κρασί, τα γαλακτοκομικά κ.ά.».

dete.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

 1. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος. στο τέλος του χρόνου γίνεται απολογισμός γιά τους περισσότερους δημόσιους φορείς. Αυτός ο πρύτανης δεν τα πήγε άσχημα. Και στο θέμα των αδέσποτων που παλεύει με το Δήμο, και γιά τους ρομά που λυμαίνονται τα υλικά του Πανεπιστημίου και γιά τον εσωτερικό δρόμο του και στο θέμα του κορωνοϊού πήρε τις σωστές θέσεις και γι’ αυτό κινδυνεύει να βρεί τον μπελά του από αντιεμβολιαστές καθηγητές που τον εγκαλούν και με το κατάστημα ειδών του Πανεπιστημίου και συνεχείς επιτυχίες έχει σε διεθνείς διοργανώσεις και διακρίσεις γιά το Πανεπιστήμιο Πατρών.
  Όμως όλ’ αυτά έχουν ένα τέλος. Γιατί αναδείχτηκε ως ο μπουλντόζας που ισοπέδωσε μόνο τα περιφερειακά τριτοβάθμια τμήματα και στην πρυτανεία της Κυριαζοπούλου και στη δική του πρυτανεία. Οι ίδιες οι πατρινές εφημερίδες γράψανε φέτος ότι όλες αυτές οι μεταφορές τμημάτων προκάλεσαν τεχνητή αύξηση των ενοικίων στην Πάτρα με την αύξηση της ζήτησης γιά ενοικιαζόμενα σπίτια. Μαζί με τους αντιπρυτάνεις του επικοινώνησαν ένα φτηνό λαϊκιστικό μύθο που ειρωνευόταν το είδος αυτής της ανάπτυξης στις μικρότερες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας όπου είχαν ιδρυθεί κάποια τμήματα ότι ζούσαν οι καφετέριες, τα νυχτερινά κέντρα και τα ενοικιαζόμενα σπίτια. Αλλά τώρα ατην Πάτρα ποιά είδη καταστημάτων ζούν; Αλλά όπως λέει και ο Κούρκουλος είναι πολλά τα λεφτά Άρη.
  Και προβάλλεται αρκετές φορές ότι στηρίζει γενικά τις αρχές της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Αλλά όπως γνωρίζουμε οι παλιότεροι, ένας από τους στόχους του εγχώριου σοσιαλισμού ήταν και η αποκέντρωση και η συνακόλουθη περιφερειακή ανάπτυξη. Τουλάχιστον εμείς τα πιστεύουμε ακόμα, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Εκείνος μάλλον τα ξέχασε.
  Οι τελευταίες τους αλλαγές στα τμήματα της Γεωπονικής: αφαίρεση του τομέα Ζωικής Παραγωγής από το τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, αγνόηση του τμήματος Βιοτεχνολογίας όπως προτεινόταν από τον “κακό” νόμο Γαβρόγλου, όχι μόνο υποβάθμισαν το τμήμα Ζωικής Παραγωγής σε τμήμα Ιχθυοκαλλιέργειας που βέβαια προϋπήρχε, αλλά και υπονόμευσαν τον τομέα του ζωικού κεφαλαίου που ήταν τόσο αναγκαίο γιά την ανάπτυξη ολόκληρης της Περιφέρειας. Αλλά ταυτόχρονα υπέσκαψαν και την ίδια τη Γεωπονική.
  Έτσι, γεμάτοι τύψεις γιά τα κατορθώματά τους, αποφάσισαν μόνοι τους ότι χρειάζεται ένα ακόμα τμήμα, αυτό της Κτηνιατρικής. Χωρίς να ρωτήσουν τους αρμόδιους φορείς και τους τοπικούς, χωρίς να αξιολογήσουν το κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος, το επικοινωνούν εδώ και 3μήνες στον κόσμο. Αλλά η προπαγάνδα έχει και όρια. Γιατί επί Γαβρόγλου είχε προταθεί η ίδρυση τμήματος Νομικής στην Πάτρα και ΤΕΦΑΑ στον Πύργο. Σχολές οι οποίες σαν άθροισμα(!)είναι ασύγκριτα φτηνότερες από την πενταετή Κτηνιατρική. Έπειτα, τη σχολή τη διεκδικούν ήδη 3 Πανεπιστήμια: α)το Γεωπονικό, β)το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και γ)το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
  Γιά το πρώτο δεν μπορούμε να πούμε τίποτα καθώς είναι ένα από τα πιό αρχαία πανεπιστήμια της χώρας καθώς είναι υπεραιωνόβιο. Γιά το τρίτο όμως θυμόμαστε ότι στη διεκδίκηση του τμήματος Νομικής, αξιοποίησε αποτελεσματικά τις παρεμβάσεις κοινωνικών, πολιτιστικών, πολιτικών και οικονομικών φορέων της περιοχής έτσι ώστε να ματαιώσει την ίδρυσή του το οποίο και πέτυχε πριν να το καταργήσει με νόμο η Κεραμέως.
  Η καλύτερη λύση είναι να εκπληρωθούν πλέον οι ανάγκες των πολιτών με μία ζωντανή Γεωπονική Σχολή που δε θα άγεται και θα φέρεται από τους αστικοποιημένους φοιτητές οι οποίοι κατάφεραν επί Γαβρόγλου ρουσφετολογικά να μετατρέψουν το τμήμα Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος γιά να το καταργήσει ο σημερινός πρύτανης και να το μετονομάσει σε Αειφορικής Γεωργίας, χωρίς παρόν δηλαδή. Μία όμως ζωντανή Γεωπονική Σχολή κοντά στις ανάγκες των πολιτών και κοντά στα οικονομικά του μέτρα, θα μπορούσε να εντάξει το ήδη υπάρχον τμήμα Δασολογίας -Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι που έχει και καθηγητές κι εγκαταστάσεις και κοντύτερα είναι στο Αγρίνιο από ό, τι στην Αθήνα που εδρεύει το Γεωπονικό. Είναι μία ειδικότητα που κακώς καταργήθηκε όπως και πολλές άλλες από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Δεν μπορώ να καταλάβω, αυτά δεν τα βλέπουν και οι συμπολίτες μου Πατρινοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button