ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

ΔΙΕΚ Μεσολογγίου: Διήμερο με συνεργατικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Καρπενήσι

Το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου και το ΔΙΕΚ Καρπενησίου συνδιοργάνωσαν το διήμερο, 3-4 Ιουνίου 2022 συνεργατικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Καρπενήσι, με συμμετοχή των καταρτιζόμενων.

Στις δραστηριότητες συμμετείχαν καταρτιζόμενοι από τις ειδικότητες:


– Τεχνικός Δασικής Προστασίας (Δ’ εξ.) του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου
– Τεχνικός Δασικής Προστασίας (Β’ εξ.) του ΔΙΕΚ Καρπενησίου
– Συνοδός Βουνού (Δ’ εξ.) του ΔΙΕΚ Καρπενησίου

Το Καρπενήσι και γενικότερα τα τοπία και τα δάση της Ευρυτανίας, προσέφεραν τον κατάλληλο χώρο για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τις παραπάνω ειδικότητες.

Μια περιοχή που συνδυάζει τις ψηλές κορυφές των βουνών, τις κατάφυτες από έλατα πλαγιές, τις γεμάτες πλατάνια κοιλάδες αλλά και τα φαράγγια με τους κάθετους γκρεμούς με τα ποτάμια και τα ορμητικά νερά, τους χειμάρρους, τους καταρράκτες και τις λίμνες.
Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και οι διαδρομές στα μονοπάτια μέσα στο επιβλητικό τοπίο της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με έδρα το
Καρπενήσι.

Την ομάδα του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, συνόδευσαν οι εκπαιδευτές – Δασολόγοι, Γιώργος Δημητριάδης και Μαρία Ελευθεράκου καθώς και ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Γιάννης Χατζής.

Η ανακοίνωση, καταλήγει με ευχαριστίες: «Ευχαριστούμε θερμά, το Δήμο Καρπενησίου και ιδιαίτερα την κυρία Σοφία Ζαλοκώστα, Αντιδήμαρχο Καρπενησίου με αρμοδιότητες σε θέματα Πολιτισμού και Παιδείας, για τη θερμή φιλοξενία της ομάδας μας αλλά και για το μεσημεριανό γεύμα, στη Μαθητική Εστία στο Καρπενήσι.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Γιώργο Φωτιάδη, Δρ Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος, που μας συνόδευσε σε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και συνέβαλε με τις γνώσεις και την εμπειρία του, στην αποτελεσματική ολοκλήρωσή τους».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button