ΑγοράΡοή Ειδήσεων

Δίχρωμες βέρες γάμου: Τι πρέπει να ξέρετε πριν τις αγοράσετε

Σκέφτεστε να αγοράσετε βέρες γάμου σε δύο χρώματα; Πρόκειται για μια ιδιαίτερη και άκρως μοντέρνα επιλογή, η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι των απλών μονόχρωμων βερών. Τι πρέπει, όμως, να προσέξετε, για να κάνετε τη σωστή επιλογή;

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη, αν σκέφτεστε να φορέσετε δίχρωμες βέρες. Το σχέδιο, το χρώμα και το στυλ θα καθορίσουν αν τελικά οι βέρες σας θα είναι αυτό που ψάχνετε και θα αντικατοπτρίζουν το στυλ σας. Διαβάστε παρακάτω τα βασικότερα σημεία.

Δίχρωμες βέρες γάμου / © JewelStories, 2021

Δίχρωμες βέρες για άνδρες και για γυναίκες

Αυτό που παραδοσιακά διακρίνει τις ανδρικές και τις γυναικείες βέρες είναι δύο χαρακτηριστικά: το πλάτος του δαχτυλιδιού και το στυλ του. Αυτό ακριβώς ισχύει και στις δίχρωμες βέρες.

Τα χέρια των ανδρών είναι, συνήθως, μεγαλύτερα από των γυναικών, οπότε οι ανδρικές βέρες είναι πλατύτερες από τις γυναικείες. Βέβαια, οι δίχρωμες βέρες είναι ούτως ή άλλως πιο πλατιές από τις συμβατικές, οπότε πρακτικά θα κινηθείτε μεταξύ 5 και 8 χιλιοστών στις αντρικές και μεταξύ 2 και 5 χιλιοστών στις γυναικείες. Αυτό ισχύει όχι μόνο επειδή τα γυναικεία δάχτυλα είναι πιο λεπτά και ντελικάτα, αλλά και επειδή πολλές γυναίκες θέλουν μια πολύ λεπτή βέρα, για να τη συνδυάζουν στο ίδιο δάχτυλο με το μονόπετρο.

Δίχρωμες βέρες “Ret & Scarlet& σε ροζ-λευκό χρυσό / © JewelStories, 2021

 

Το στυλ της βέρας

Το στυλ μιας δίχρωμης βέρας είναι προφανώς μια πολύ προσωπική επιλογή, αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποια δεδομένα που ισχύουν για όλους. Οι βέρες συμβολίζουν την αιώνια αγάπη, ακριβώς όπως δίχως τέλος είναι το σχήμα του κύκλου. Επιπλέον, όπως όλα τα κοσμήματα, αντικατοπτρίζουν και αυτές τις αντιλήψεις που υπάρχουν μια δεδομένη χρονική στιγμή στον πολιτισμό της κάθε κοινότητας.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν οι κλασικές στρογγυλεμένες βέρες, αλλά και οι πιο μοντέρνες με τετραγωνισμένα άκρα, με λουστρέ ή ματ φινίρισμα, με διαμάντια ή με λιτή εμφάνιση. Το τι θα επιλέξετε έχει να κάνει με τα γούστα σας, με το συνολικό αισθητικό στυλ του γάμου σας, τα υπόλοιπα κοσμήματα που ενδεχομένως φοράτε κλπ.

Δίχρωμες βέρες “Perseus & Andromeda” σε ροζ-λευκό χρυσό / © JewelStories, 2021

Τα μέταλλα

Τέλος, παράγοντα της εμφάνισης αλλά και της τιμής των δίχρωμων βερών αποτελεί το είδος των μετάλλων, από τα οποία είναι κατασκευασμένη. Ο κίτρινος χρυσός σε συνδυασμό με το λευκό χρυσό είναι η πιο δημοφιλής επιλογή διχρωμίας. Ο κίτρινος χρυσός με ασήμι είναι επίσης μια συχνή και αρκετά οικονομική επιλογή, όμως το ασήμι δεν είναι τόσο ανθεκτικό και αναλλοίωτο μέταλλο.

Ο ροζ χρυσός δεν είναι τόσο κοινός, αλλά εξακολουθεί να είναι μια σχετικά δημοφιλής επιλογή σε συνδυασμό με λευκό ή κίτρινο χρυσό. Η πλατίνα είναι ένα μέταλλο, το οποίο μπορεί να υποκαταστήσει το λευκόχρυσο και να συνδυαστεί με κίτρινο ή ροζ χρυσό, είναι όμως η πιο ακριβή επιλογή και δεν διατίθεται ευρέως στην αγορά.

Επιλέξτε τις δικές σας μέσα από τις χειροποίητες βέρες της JewelStories.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button