ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Διχοτόμηση Μητρόπολης: Με τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας ή μετά τις εκλογές…

Στη Βουλή κατατέθηκε το σχέδιο νόμου από το Υπουργείο Παιδείας που ρυθμίζει θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των Πανεπιστημίων αλλά και ζητήματα της Εκκλησίας.

Σύμφωνα με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου θα περιλαμβανόταν και η διάταξη για της αναδιάταξη του εκκλησιαστικού χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία, με την σύσταση ακόμη μιας Μητρόπολης με έδρα το Αγρίνιο. Κάτι που αποτελεί πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.


Τελικά στο προς ψήφιση νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνεται σχετικό άρθρο και έτσι παρατείνεται το «θρίλερ» για την εκλογή νέου ή νέων Μητροπολιτών στην Αιτωλοακαρνανία.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί κατήφεια στο σύνολο της τοπικής Εκκλησίας αφενός γιατί παρατείνεται το «ακέφαλό» της και αφετέρου διότι η αναδιάταξη του εκκλησιαστικού χάρτη έτσι όπως έχει προταθεί από τη ΔΙΣ τυγχάνει καθολικής σχεδόν αποδοχής.

Αντίθετα η εξέλιξη αυτή προκαλεί συναισθήματα «χαρμολύπης» στους πολιτικούς παράγοντες μιας και δεν ήταν ενιαία η έκφραση γνώμης για τη εξέλιξη από τους δημάρχους της Αιτωλοακαρνανίας για την αναδιάταξη του εκκλησιαστικού χάρτη, σύμφωνα με το messolonghinews. Ρόλο έχουν διαδραματίσει βέβαια και κάποιοι βουλευτές.

Έτσι πλέον, κρυφή ελπίδα για τους εκκλησιαστικούς αποτελεί η κατάθεση τροπολογίας στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, ώστε να εκκινήσουν οι διαδικασίες από την Ιερά Σύνοδο για εκλογή Μητροπολιτών.

Σε κάθε περίπτωση η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα παραμείνει ακέφαλη τουλάχιστον έως τον Οκτώβριο. Τον Οκτώβριο θα συνέλθει η Σύνοδος της Ιεραρχίας για την εκλογή των νέων μητροπολιτών υπάρχει αρκετός χρόνος. «Ακέφαλη» βέβαια, σε διοικητικό επίπεδο διότι η πνευματική διαποίμανση από τον Τοποτηρητή Μητροπολίτη Ιερόθεο είναι υποδειγματική.

Ένα άλλο σενάριο βέβαια, είναι το θέμα να μετατεθεί για μετά τις εθνικές εκλογές, που όπως όλα δείχνουν θα προκηρυχθούν για τον Σεπτέμβριο.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Κατήφεια στην τοπική Εκκλησία και κοινωνία των πιστών, όχι βέβαια στους κατοίκους της ανίερης πόλης, οι οποίοι χαιρεκακούν, επειδή πέτυχαν για άλλη μια φορά να ταπεινώσουν τη πόλη μας ανατρέποντας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Η Κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, εξάλλου, εκμεταλλεύονται ανέντιμα και πρόστυχα την κατάσταση για να ψηφοθηρήσουν εν όψει προώρων εκλογών το Σεπτέμβριο. Οι βουλευτές και οι πολιτευτές του κυβερνώντος κόμματος ιδιαίτερα φέρουν βαρύτατη ευθύνη γι’ αυτό το μικροκομματικό διπρόσωπο παίγνιο. Πλέον χάθηκε κάθε ελπίδα, είτε φανερή είτε κρυφή. Και η ανίερος πόλη υπερηφανεύεται για το κατόρθωμά της. Οφείλουμε όμως να παρατηρήσουμε ότι, ενώ στην ανίερη πόλη έγινε τους προηγούμενους μήνες μια κινητοποίηση καθολική όλων των φορέων και συλλόγων και υπηρεσιών με σύνταξη και προσυπογραφή παραληρηματικών και υβριστικών εναντίον της Εκκλησίας, της πόλης μας και όλων γενικά ψηφισμάτων, εδώ στην πόλη μας δεν έγινε τίποτε από φορείς και συλλόγους, εκτός από κάποιες δηλώσεις του Δημάρχου και την κοινή επιστολή προς Πρωθυπουργό των τεσσάρων Δημάρχων. Τώρα πληρώνουμε τα αποτελέσματα αυτής της αδράνειας και του εφησυχασμού. Άλλη μια ιστορική ευκαιρία για την πόλη μας χάθηκε και δυστυχώς δε θα υπάρξει άλλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button