ΕξελίξειςΠολιτική

Διάβημα Βαρεμένου για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Αγρίνιο

koi-aimokatharsiΤην κατεπείγουσα ανάγκη να αντιμετωπισθεί η έλλειψη ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Αγρινίου, επισήμανε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη.

Ο βουλευτής περιέγραψε την κατάσταση κρίσης που αντιμετωπίζει η Μονάδα μετά τη συνταξιοδότηση του διευθυντή της, τη λήξη της σύμβασης του επικουρικού ιατρού που απασχολούσε μέχρι πρόσφατα και την ασθένεια του μοναδικού παραμένοντος νεφρολόγου, με αποτέλεσμα να αδυνατεί πλέον να παράσχει τις υπηρεσίες της στους αιμοκαθαρώμενους νεφροπαθείς, να εξυπηρετήσει τους εξωτερικούς ασθενείς και να αντιμετωπίσει έκτακτα περιστατικά. Ζήτησε, δε, από τον υπουργό να λάβει επειγόντως τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλισθεί η περίθαλψη των νεφροπαθών το επόμενο διάστημα και, ταυτόχρονα, να εξασφαλισθεί σε μονιμότερη βάση επαρκές ιατρικό προσωπικό για την ομαλή λειτουργία της Μονάδας.

Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τον Γιώργο Βαρεμένο ότι θα ενημερωθεί αμέσως για την κατάσταση της Μονάδας και θα αναζητήσει το ταχύτερο τις αναγκαίες λύσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button