Αυτοδιοίκηση

Διαβεβαιώσεις για το σύνολο της Ολυμπίας Οδού – Η Περιφέρεια παραμένει σε εγρήγορση

po-pde-syskepsi-olympia2

Τη διαβεβαίωση τόσο των εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας όσο και των ομολόγων τους του ΠΑΣΟΚ πως το φυσικό και τεχνικό αντικείμενο της Ολυμπίας Οδού θα ολοκληρωθεί στο σύνολό του, έλαβε η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που είχε σήμερα το απόγευμα διαδοχικές συναντήσεις με όλα τα κόμματα (πλην της Χρυσής Αυγής) στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Την απόφαση αυτή για τις σημερινές παρεμβάσεις στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, όσον αφορά το μείζον ζήτημα ολοκλήρωσης του συνόλου του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, είχε λάβει την περασμένη Τετάρτη (4 Δεκεμβρίου) το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

po-pde-syskepsi-olympia1

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήταν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, οι Αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος, Οικονομικών Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γεώργιος Αγγελόπουλος, Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής, ο επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Παπαναστασίου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γεράσιμος Φεσσιάν.

po-pde-syskepsi-olympia3

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε συγκεκριμένα: Από τη Νέα Δημοκρατία με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Μάκη Βορίδη και τους βουλευτές Γιώργο Κοντογιάννη και Διονυσία Αυγερινοπούλου, από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τους βουλευτές Γιώργο Σταθάκη, Βασίλη Χατζηλάμπρου, Θανάση Πετράκο και Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, από το ΠΑΣΟΚ με τους βουλευτές Πάρι Κουκουλόπουλο και Στύλιο Γκόγκα, από το ΚΚΕ με τον βουλευτή Νίκο Καραθανασόπουλο, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με τον βουλευτή Βασίλη Καπερνάρο και από την ΔΗΜ.ΑΡ. τον βουλευτή Νίκο Τσούκαλη.

Σε όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων παραδόθηκε από την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας, πλήρης φάκελος με τα αιτήματα της Δυτικής Ελλάδας για διασφάλιση του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί για τον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού, για την εξασφάλιση των πόρων και κυρίως την ολοκλήρωση του συνόλου του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου.

Όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου βρήκαν δίκαιο το αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και υπήρξε θετική ανταπόκριση ως προς την ολοκλήρωση του συνόλου του έργου. Χαρακτηριστική ως προς αυτό, είναι η δήλωση του κ. Βορίδη, ο οποίος ανέφερε πως το σύνολο της «Ολυμπίας» περιγράφεται στο πρώτο άρθρο του Νόμου.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι εκπρόσωποι του οποίου τόνισαν πως το κόμμα τους θα καταψηφίσει τη σύμβαση, υπήρξε δέσμευση πως θα ψηφίσει, ωστόσο το άρθρο 5 του νόμου που αφορά το τμήμα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα.

po-pde-syskepsi-olympia4

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουκουλόπουλος διαβεβαίωσε πως υπάρχει έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το οποίο και διασφαλίζεται το σύνολο του έργου.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος (που είναι και επικεφαλής της παράταξης του Π.Σ. της Δυτικής Ελλάδας) εξέφρασε τη σταθερή θέση του κόμματος του για τις συμβάσεις παραχώρησης, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τις θέσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Καπερνάρος, παρά τη διαφωνία του για τη σύμβαση στο σύνολό της, συμφωνεί με την αγωνία της Π.Δ.Ε. και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τα αιτήματα της Περιφέρειας.

«Βρισκόμαστε σε εγρήγορση αναμένοντας την έκδοση των αναγκαίων υπουργικών αποφάσεων για την απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου και την ολοκλήρωσή του» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προσθέτοντας: «Κάναμε το χρέος μας απέναντι στους πολίτες και με το παραπάνω, προκειμένου να παραδοθεί επιτέλους ένα έργο ολοκληρωμένο που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής μας και κυρίως στην οδική ασφάλεια για όλους μας».

Και κατέληξε ο Περιφερειάρχης: «Η κοινωνία θέλει το σύνολο του έργου και δεν θα ησυχάσω αν δεν το διασφαλίσουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επικεφαλής των πολιτικών παρατάξεων που είχαμε κοινή πορεία στη διεκδίκηση της μεγάλης προτεραιότητας της Περιφέρειας μας, που ήταν η επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών αξόνων της Ολυμπίας και Ιονίας Οδού».

po-pde-syskepsi-olympia5

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button