Δυτική Ελλάδα

Διασώστες της Ε.Ο.Ε.Δ. Μεσολογγίου στην Λευκάδα (φωτο)

koi-eoedmesologgiou-lefkada1Αποστολή της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης-Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου με κλιμάκιο 8 Διασωστών και πλήρη εξοπλισμό για αντιμετώπιση καταστροφών βρέθηκε για 3 μέρες στην σεισμόπληκτη Λευκάδα.

koi-eoedmesologgiou-lefkada2Ήταν μια κίνηση προσφοράς και κοινωνικής Αλληλεγγύης στους πληγέντες συνανθρώπους μας.Οι Διασώστες της Ε.Ο.Ε.Δ μετά από συνεννόηση των υπεύθυνων της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών πήγαν σε πολλά σεισμόπληκτα χωριά και έστησαν σκηνές,μοίρασαν νερό τρόφιμα,έδωσαν Α Βοήθειες,συμπαραστάθηκαν σε άτομα 3της ηλικίας.
koi-eoedmesologgiou-lefkada3

Μπήκαν σε ακατάλληλα σπίτια και έβγαλαν αντικείμενα χρήσιμα για την επιβίωση των πληγέντων ιδιοκτητών τους.Ανέβηκαν σε σκεπές για να βάλουν ναύλον γιατί υπήρχε φόβος βροχών.Όλα αυτά έγιναν κάτω από δύσκολες συνθήκες καθώς η Γη έτρεμε κάτω από τα πόδια τους από αρκετούς δυνατούς μετασεισμούς.
koi-eoedmesologgiou-lefkada4
««Δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από αυτό που υπηρετούμε δηλαδή να είμαστε στην πρώτη γραμμή και να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο.Η αγάπη του κόσμου,η υποδοχή,και η φιλοξενία τους ήταν συγκινητική,δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ θα μείνει χαραγμένη μέσα μας.Θα ξαναβρεθούμε γρήγορα κοντά τους όταν μας χρειαστούν.Ευχαριστώ την περιφέρεια Ιόνιων Νήσων για την συνεργασία καθώς επίσης την Αντιπεριφερειάρχη Αιτ/νιας Κα Σταρακά Χριστίνα για την άψογη συνεργασία που είχαμε σε επίπεδο συντονισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι με δική της πρωτοβουλία καλύφθηκαν τα έξοδα μετακίνησης μας στο Νησί. Τέλος,  ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά της αποστολής που λειτούργησαν επαγγελματικά»» δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ Διονύσης Τσιρόγλου.
koi-eoedmesologgiou-lefkada5

koi-eoedmesologgiou-lefkada6

koi-eoedmesologgiou-lefkada7

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button