Ροή Ειδήσεων

Διάσωση όρνεων στην περιοχή της Παλαίρου

epi-orniaΈνα μοναδικό θέαμα αντίκρισαν οι οδηγοί των αυτοκινήτων στην περιοχή της Παλαίρου, καθώς, συνάντησαν στη μέση του δρόμου στην κυριολεξία, δύο Όρνεα, πιθανώς από την περιοχή των Ακαρνανικών, όπου υπάρχει ένας μικρός πληθυσμός των σπάνιων πτωματοφάγων πτηνών.
ornio1
Ο γύπας  βρέθηκε στην περιοχή της Παλαίρου και  κινούνταν στο δρόμο, με κίνδυνο να τον παρασύρει  κάποιο αυτοκίνητο. Άμεση και συντονισμένη ανταπόκριση και κινητοποίηση εντοπισμού και διάσωσης έγινε με τη συνεργασία της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, του Δασαρχείου Αμφιλοχίας, του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής- ΑΝΙΜΑ, του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και της εθελοντικής ομάδας “Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου”.
Αμέσως έσπευσε στην περιοχή το δασαρχείο Αμφιλοχίας και  μετέφερε τον γύπα στην ορνιθολογική Μεσολογγίου που τον παρέλαβε για να δουν την κατάσταση του.
Στην επιχείρηση για τη διάσωση του πουλιού αλλά και ενός δεύτερου που εντοπίστηκε αργότερα, συμμετείχε και η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Βόνιτσας με τους θυροφύλακες Βρακατσέλη Παναγιώτη και Κάραλη Απόστολο.
http://www.knf.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button