Ροή Ειδήσεων

Διάσωση νεαρού πελαργού στα Καλύβια Αγρινίου (φωτο)

koi-pelargos-kalyvia1Ένας νεαρός πελαργός κινδύνευσε με το πρώτο του πέταγμα από τη φωλιά του, μετά από πτώση από τον τρούλο της εκκλησίας του χωριού.

Το ευχάριστο ήταν πως κάτοικοι ειδοποίησαν το Δασαρχείο και τον γνωστό εθελοντή Νίκο Πατερέκα και αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, το πουλί μεταφέρθηκε  στο Κέντρο του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Γράφει στο προφίλ του στο facebook ο τοπικός συνεργάτης του Συλλόγου ΑΝΙΜΑ  Ν. Πατερέκας:

koi-pelargos-kalyvia2“Είναι μήνας διακοπών αλλά όχι για όλους ! σήμερα σε συνεργασία με το Δασαρχείο Αγρινίου περιθάλψαμε έναν νεαρό πελαργό προερχόμενο από το χωριό Καλύβια Αγρινίου. Το νεαρό πουλί προφανώς προσπάθησε να πετάξει για πρώτη του φορά αλλά τα φτερά του ακόμα δεν είναι δυνατά (εχει ακόμα νέα πρωτεύοντα, δηλαδή τα φτερά της πτήσης) και έπεσε στο έδαφος από την κορυφή του τρούλου της εκκλησίας όπου βρίσκεται η φωλιά ! Oι κάτοικοι του χωριού νοιάστηκαν για το πουλί και μου τηλεφώνησαν όπου μαζί με το δασαρχείο πήγαμε για το πουλί ! Τώρα το ταΐσαμε και του δώσαμε αρκετό νερό λόγω ζέστης και αύριο ταξιδεύει για ΑΝΙΜΑ-Αθήνα για check up !”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button