West Side StoriesΡοή Ειδήσεων

Διάσωση ενός μικρού γκιώνη στο Αγρίνιο (φωτο)

Την τύχη με το μέρος του είχε ένας μικρός γκιώνης σε περιοχή του Αγρινίου. Το μικρό νυκτόβιο γλίτωσε την τελευταία στιγμή, όταν νεαρή γυναίκα τον είδε πεσμένη στη βάση ενός δέντρου, λίγο πριν γίνει… βορά μιας γάτας που βρίσκονταν κοντά στο δέντρο.

Ο Γκιώνης ζει στο Αγρίνιο και φωλιάζει σε πάρκα ή δέντρα ακόμα και μέσα στην πόλη κεντρικά, τρέφεται με λεπιδόπτερα & νυχτοπεταλούδες που συχνάζουν κοντά στα φώτα της πόλης το βράδυ.

Μεταναστεύει στην Αφρική και διανύει μεγάλες αποστάσεις επιστρέφοντας κάθε άνοιξη στα μέρη μας για να φωλιάσει, παρόλο που είναι μια μικρή κουκουβάγια.
Το νυκτόβιο θα σταλεί στον σύλλογο Προστασίας των Ζώων ΑΝΙΜΑ.

Όταν το μωρό νυκτόβιο εντοπίστηκε από τη νεαρή γυναίκα, ειδοποιήθηκε ο Νίκος Πατερέκας (γνωστός για τη δράση του σε αντίστοιχα ζητήματα στην περιοχή του Αγρινίου),ο οποίος ανέλαβε να επικοινωνήσει με την ΑΝΙΜΑ.

Σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει:

χθεσινή κλήση για έναν μικρό Γκιώνη (Otus scops) ένα πολύ όμορφο αλλά μικρό νυκτόβιο, ο οποίος βρέθηκε πεσμένος στην βάση ενός δέντρου, σε στάση καμουφλάζ όπως βλέπετε στην 1η φωτογραφία, και η μαμά του τον τάιζε. Τα μωρά νυκτόβια εγκαταλείπουν την φωλιά προτού είναι ικανά να πετάξουν καλά οπότε αράζουν σε διάφορα σημεία και περιμένουν καρτερικά τους γονείς να τα ταίσουν & να μεγαλώσουν ώστε να είναι ικανά να τους ακολουθούν από δέντρο σε δέντρο.

Ο Γκιώνης της ιστορίας μας, αν δεν περνούσε από το σημείο τυχαία μια καλή φίλη η Alma Georgia να τον μαζέψει θα γινόταν βωρά μιας πεινασμένης γάτας που καιροφυλακτούσε το μικρό πουλί αρκετά κοντά.

Κάποιες φορές κάποιος είναι στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή για να σώσει ένα ζώο που έχει ανάγκη και όλο αυτό μοιραίο ή κατά τύχη ! Παρόλο που πρώτο μέλημα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο εντοπισμός & η επανεύρεση με τους γονείς του, οι οποίοι ήταν παρόντες και καλούσαν το μικρό, αποφάσισα να τον στείλω ΑΝΙΜΑ ώστε να μην γίνει βωρά των γατών, θα ήταν πολύ κρίμα !

Οι Γκιώνηδες κάνουν 3-4 μικρά κάθε χρόνο οπότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα εφόσον οι γονείς θα έχουν και λιγότερα στόματα να μεγαλώσουν και θα τους φανεί και πιο εύκολο το όλο εγχείρημα ανατροφής των μικρών.

Δεν στερούμε ένα άγριο ζωάκι από τους γονείς του ποτέ, αλλά αρκετά άγρια ζώα που ζούν στις πόλεις μας και στα πάρκα κινδυνεύουν από άλλα πράγματα π.χ καλώδια υψηλής τάσης, αυτοκίνητα, ατυχήματα – προσκρούσεις σε τζάμια, οικόσιτες γάτες (πολύ σοβαρο) κ.τ.λπ.

Ο Γκιώνης πληροφοριακά ζεί μέσα στο Αγρίνιο και φωλιάζει σε πάρκα ή δέντρα ακόμα και μέσα στην πόλη κεντρικά, τρέφεται με λεπιδόπτερα & νυχτοπεταλούδες που συχνάζουν κοντά στα φώτα της πόλης το βράδυ.

Μεταναστεύει στην Αφρική και διανύει μεγάλες αποστάσεις επιστρέφοντας κάθε άνοιξη στα μέρη μας για να φωλιάσει, παρόλο που είναι μια μικρή κουκουβάγια. Ευχόμαστε και ο μικρός να τα καταφέρει και να πετάξει ξανά ελεύθερος.

φωτό από το facebook της Γεωργία Άλμα και του Νίκου Πατερέκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button