Δυτική Ελλάδα

Διάσωση γερακίνας κοντά στη γέφυρα της Λευκάδας

gerakinaΠρόκειται για μια ενήλικη γερακίνα με κάταγμα αριστερού φτερού από πυροβολισμό. Φέρει τραύμα πέντε περίπου ημερών. Είναι πολύ αδύναμη αλλά θα καταφέρει να επιστρέψει στην φύση.
Το άγριο πουλί  βρέθηκε στο κεντρικό δρόμο πριν την πλωτή γέφυρα της Λευκάδας, από το μέλος και εθελοντή της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας Παναγιώτη Μπουρδάρα από την Πλαγιά.
Μετά από συνεννόηση στάλθηκε στο κέντρο αποκατάστασης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ στην Αθηνά από όπου και θα ενημερωθούμε για την περαιτέρω κατάσταση του πτηνού.
“Θέλω να ευχαριστήσω το ΚΤΕΛ Λευκάδας για την βοήθεια και ευαισθησία που δείχνει στο θέμα για ακόμα μια φορά, στέλνοντας δωρεάν και με ασφάλεια το πτηνό στην Αθηνά. Και ειδικότερα τα κορίτσια του ΚΤΕΛ Σοφία Βουκελάτου για τον συντονισμό και Χριστίνα Γεωργάκη για την βοήθεια να συσκευαστεί σωστά το πτηνό και να του παρέχουμε νερό για το ταξίδι.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Τέλος, να πω στο φίλο κυνηγό, ότι το γεράκι είναι προστατευόμενο είδος. Τρώει φίδια, ποντίκια, και έντομα. Η παρουσία του είναι χρήσιμη για την ισορροπία της φύσης.”, αναφέρει ο εθελοντής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείες Παναγιώτης Μπουρδάρας
aromalefkadas.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button