Ροή Ειδήσεων

Διάσωση Ευρασιατικού Μπούφου στη Λευκάδα από εθελοντή της ομάδας ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου

 MpoufosΣήμερα τα ξημερώματα και ώρα 3:30 ο εθελοντής της ομάδας ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου και της ελληνικής ορνιθολογικής εταιρείας, Παναγιώτης Μπουρδάρας από την Πλαγιά, εντόπισε στον περιφερειακό, στο Καλιγόνι Λευκάδας -στην άκρη του δρόμου- ένα σπάνιο άγριο πτηνό και συγκεκριμένα έναν Ευρασιατικό Μπούφο ύψους περίπου 70 εκατοστών και βάρους περίπου 2 κιλων. Ήταν τραυματισμένος στην φτερούγα και δεν μπορούσε να πετάξει.
     Επικοινώνησε με το Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης όπου με μεγάλη προθυμία δέχτηκαν να βοηθήσουν στην περισυλλογή και ασφαλή μεταφορά του πτηνού.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Το πτηνό παρέλαβε ο εθελοντής και σήμερα το πρωί κατόπιν συνεννόησης με τοΚΤΕΛ Λευκάδας, εστάλη στο κέντρο περίθαλψης ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα, μετά από συνεννόηση που έγινε με τον Νικόλαο Νούλα της εθελοντικής ομάδας ορνιθοπαρατηρητών Μεσολογγίου.
        Το ΚΤΕΛ θα μεταφέρει το πτηνό δωρεάν στην Αθήνα. Για να προλάβει μάλιστα την διακομιδή το λεωφορείο στάθμευσε στο σημείο που ο δρόμος στρίβει για την Πλαγία.
      Ο Ευρασιατικός Μπούφος, ή κοινώς Μπούφος είναι ένα πολύ μεγάλο γλαυκόμορφο πτηνό, που απαντάται και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική του ονομασία είναι Bubo bubo.
Άρωμα Λευκάδας: Ο Παναγιώτης ευχαριστεί θερμά τους Αστυνομικούς, το ΚΤΕΛ, και τα παιδιά από το Taste & Coffee που του προμήθευσαν την κούτα. Κι εμείς ευχαριστούμε τον Παναγιώτη για την αισιοδοξία που μας γέμισε σήμερα το πρωί, μεταφέροντας μας την είδηση. Μια αλυσίδα συμπολιτών μας δημιουργήθηκε για τη σωτηρία ενός πτηνού. Μπράβο τους.
 
 
http://aromalefkadas.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close