ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Διαψεύδει η ΠΟΑΣΥ δημοσιεύματα περί ερευνών για διασπάθιση χρηματικών ποσών από συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που είδαν το «φως» της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα, σε σχέση με μυστική έρευνα από τις δικαστικές αρχές και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της Αστυνομίας για ενδεχόμενη διασπάθιση μεγάλων χρηματικών ποσών και παράνομα οφέλη από δεκάδες συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ,  προχωρά η ΠΟΑΣΥ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που είχε δημοσιευθεί στο ΒΗΜΑ, στη διάρκεια αυτής της έρευνας, εξετάζονταν καταγγελίες και αναφορές ότι δεκάδες υψηλόβαθμοι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. λάμβαναν επί πολλά χρόνια παρανόμως επιδόματα ενώ αλλοίωναν τα στοιχεία για τα οδοιπορικά και τις μετακινήσεις τους.

Η διάψευση της ΠΟΑΣΥ έχει ως εξής:

“Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ασφαλώς και το δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα της 09-08-2020, στην σελίδα Α26 θα τύχει της απάντησης που αρμόζει!

Παρότι ουδέποτε οχληθήκαμε από την παραπάνω εφημερίδα σχετικά, θεωρούμε καλοπροαίρετα πως πρόκειται για άγνοια ή ελλειπή πληροφόρηση και σας γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει ενημέρωση για τον χρηστό και διαφανή τρόπο διάθεσης και του τελευταίου ευρώ από τα ταμεία της Ομοσπονδίας, για τη διενέργεια των Πανελλαδικών Συνεδρίων και την κάλυψη οποιονδήποτε άλλων καταστατικών εξόδων.

Εάν πάλι πρόκειται για κακόβουλη και στοχευμένη ενέργεια κατασυκοφάντησης της Ομοσπονδίας μας και των εκπροσώπων της, τότε θα υπάρξει προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την παραδειγματική τιμωρία των συκοφαντών, ανάλογα με τις αποφάσεις των αρμοδίων συλλογικών οργάνων της Π.Ο.ΑΣ.Υ..

Καμία ανοχή δεν υπάρχει σε ό,τι αφορά στην οικονομική διαχείριση, αλλά και κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των οικονομικών πεπραγμένων, τα οποία αποφασίζονται, εγκρίνονται και ελέγχονται όπως ο νόμος, το καταστατικό και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επιβάλλουν.

Επιπλέον, καθιστούμε απολύτως σαφές προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι το καθεστώς αμοιβής και αποζημίωσης των συνδικαλιστών έχει αποφασιστεί από την Ελληνική Πολιτεία και εφαρμόζεται αδιατάρακτα δεκαετίες τώρα.

Ο χρόνος και ο τρόπος της απάντησης θα επιλεγεί από την κυριαρχική και ελεύθερη εκτίμηση της Ομοσπονδίας, ανάλογα με τις προτεραιότητες που διαμορφώνονται, με γνώμονα το συμφέρον της Ελληνίδας και του Έλληνα Αστυνομικού και σε καμία περίπτωση τις «ορέξεις» των δημοσιογράφων ή αντιπολιτευομένων συνδικαλιστών. Εξάλλου, τουλάχιστον ως προς την οικονομική διαφάνεια της Ομοσπονδίας δεν συγχωρούνται συνδικαλιστικά παιχνίδια.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

     O Πρόεδρος                                    Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                    ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button