ΑγρότεςΡοή Ειδήσεων

Διαπιστώθηκαν ήδη 100 περιπτώσεις ελληνοποιήσεων κατά τη διάρκεια των ελέγχων στην αγορά

Στους ελέγχους που κάνουν μικτά κλιμάκια υπό την εποπτεία του ΥΠΑΑΤ στην αγορά εν όψει του Πάσχα αναφέρθηκε σε συνεντεύξεις που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης 28/4 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός.

Όπως τόνισε μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 4.500 έλεγχοι, ενώ διαπιστώθηκαν ήδη 100 περιπτώσεις ελληνοποιήσεων.

Μιλώντας στο Mega, το «Θέμα 104,6» και τα «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Λιβανός τόνισε ότι στον «Προμαχώνα που είναι και η μεγαλύτερη πύλη εισόδου, και τον οποίον επισκέφτηκε προ διημέρου και η υφυπουργός κ. Αραμπατζή, έχει στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός, με στόχο την προστασία των καταναλωτών. Κάνουμε διασταυρωτικούς ελέγχους με ένα επιτελείο από κτηνοτρόφους, το οποίο είναι online με την κεντρική βάση.

Γίνονται περίπου 600 έλεγχοι σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας καθημερινά, ενώ, ήδη διαπιστώσαμε ήδη 100 περιπτώσεις ελληνοποιήσεων, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Τελευταία περίπτωση είναι μία σημερινή στο Ρέντη, για το οποίο κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Eρωτηθείς γιατί είναι φέτος αυξημένες οι τιμές των εγχώριων αμνοεριφίων, ο υπουργός τόνισε ότι είναι πράγματι «τσιμπημένες» σε σχέση με πέρυσι, περίπου κατά 20%, γιατί έγιναν πολλές εξαγωγές λόγω του καθολικού Πάσχα που προηγήθηκε, αλλά και των προβλημάτων στον κτηνοτροφικό τομέα, λόγω των συνεπειών της πανδημίας. «Εμείς θέλουμε από τη μία πλευρά να έχουμε φτηνά και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και από την άλλη να αναπτύξουμε τις εξαγωγές μας για να έχουμε υψηλή προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας.
Στόχος του ΥΠΑΑΤ για την κτηνοτροφία είναι να λειτουργήσει βάση ενός στρατηγικού σχεδίου. Αυτό ήταν μεγάλο έλλειμμα τα προηγούμενα χρόνια. Η στρατηγική μας είναι να αξιοποιήσουμε όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, να μπουν νέοι άνθρωποι στον πρωτογενή τομέα και τελικά να κάνουμε τα ελληνικά προϊόντα, τα οποία είναι εξαιρετικής ποιότητας, πιο ανταγωνιστικά στην Ε.Ε αλλά και στο παγκόσμιο στερέωμα», κατέληξε ο κ. Λιβανός.

Ύπαιθρος Χώρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button