ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Διανομή μασκών και ενημερωτικού υλικού στη Λαϊκή Αγορά Αγρινίου

Δράση της Περιφέρειας για την ενημέρωση και την τήρηση των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή μετάδοσης του covid 19

Μάσκες προστασίας και ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες στη λαϊκή αγορά Αγρινίου διένειμε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, συνοδευμένη από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του Περιφερειάρχη, Μιχαήλ Γούδα, την προϊσταμένη του Τμήματος Δημόσιας Υγείας Αγρινίου, Αθηνά Σταμούλη και τον προϊστάμενο του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου, Νικόλαο Πανταζόπουλο.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων Π.Δ.Ε για την ενημέρωση και την τήρηση των μέτρων πρόληψης με στόχο την αποφυγή μετάδοσης του covid 19.

«Στις δύσκολες συνθήκες της περιόδου που διανύουμε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους πολίτες. Η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας είναι υπόθεση όλων μας. Θα πρέπει επομένως όλοι οι πολίτες να συμμορφωθούμε με τα μέτρα όπως η χρήση μάσκας, συνειδητοποιώντας την ατομική ευθύνη που ο καθένας μας πρέπει να επιδείξει στο μέγιστο δυνατό βαθμό» δήλωσε η κ. Σαλμά.

Σύσκεψη στο Αγρίνιο

Παράλληλα με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Συμβούλου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Προέδρου της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Αιτωλοακαρνανίας, Μιχαήλ Γούδα συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στην Αίθουσα Δημοτικών Συνεδριάσεων (πρώην Τράπεζα της Ελλάδος), η Επιτροπή Λαϊκών Αγορών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με θέμα: «Μέτρα προστασίας και Κανόνες Λειτουργίας, στο χώρο των Λαϊκών Αγορών της Π.Ε. Αιτωλ/νιας, για τον έλεγχο και περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα της πανδημίας στο Νομό».

Ο Πρόεδρος, κ. Γούδας επισήμανε το πρόβλημα που διαπιστώνεται στις λαϊκές αγορές αναφορικά με την μη τήρηση των μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού και συγκεκριμένα την μη τήρηση των αποστάσεων όπως προβλέπεται, δηλ. τρία (3) μέτρα μεταξύ των πάγκων, χωρίς άλλη παρεμβολή και την μη χρήση μάσκας από αρκετούς πωλητές και καταναλωτές και κάλεσε επαγγελματίες, παραγωγούς και καταναλωτές να σεβαστούν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας για την αποτελεσματικότερη προστασία της δημόσιας υγείας.

Κατόπιν συζήτησης, αποφασίστηκε ότι, λόγω της κρισιμότητας του θέματος, απαιτείται η πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων με την συνεχή εποπτεία της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, όπου υπάρχει, και του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου.

Στην Συνεδρίαση παρευρίσκοντο και τοποθετήθηκαν στο θέμα οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου Σπυρίδων Φλώρος και Θέρμου Αθανάσιος Βαλλής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου Τιμολέων Παπανικολάου, ο Διοικητής Α/Τ Αγρινίου Γεώργιος Σταμουλακάτος, ο Υπαστυνόμος εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης Αιτωλίας Δημήτριος Καρατζογιάννης, η Διευθύντρια Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου Χριστίνα Τσιχριτζή και η Προϊσταμένη της υπηρεσίας Μαίρη Ευαγγελάτου, ο Προϊστάμενος Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου Ιωάννης Αναστασίου, ο Προϊστάμενος Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου Νικόλαος Πανταζόπουλος, η Επόπτρια Υγείας Δ/νσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτ/νίας Ευτυχία Διβάρη, ο Επόπτης Λαϊκών Αγορών Δήμου Αγρινίου Κων/νος Γιωτόπουλος, η αρμόδια Υπάλληλος Δήμου Ναυπακτίας Μαρία Κουτσοσπύρου, το μέλος της Επιτροπής & εκπρόσωπος των παραγωγών Λαϊκών Αγορών Δήμου Αγρινίου Νικόλαος Θεοδωρόπουλος, ο εκπρόσωπος των επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών Δήμου Αγρινίου Δημήτριος Παπαϊωάννου και ο εκπρόσωπος των επαγγελματιών βιομηχανικών προϊόντων Λαϊκών Αγορών Δήμου Αγρινίου Νικόλαος Κοκώνης. Εκτός των παρευρισκομένων εισηγήσεις για το θέμα απέστειλαν οι Αντιδήμαρχοι Ι.Π. Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος, Αμφιλοχίας Ανδρέας Ρεγκούτας και Ακτίου- Βόνιτσας Γεώργιος Ζαχαράκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button