ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Προβληματίζουν στο Ζευγαράκι τα ποσά των αποζημιώσεων που γνωστοποίησε η Πρόνοια

Επιβεβαιώνονται οι σοβαρές αδυναμίες συντονισμού

Την περασμένη Παρασκευή έγιναν γνωστά στους δικαιούχους του Ζευγαρακίου τα ποσά των αποζημιώσεων για τις  οικιακές συσκευές που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου του 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί είναι αυτοί που όταν έλαβαν στα χέρια τους το χαρτί με το αναγραφόμενο ποσό (το οποίο δεν έχει καταβληθεί ακόμη και παραμένει άγνωστο το πότε θα εισπράξουν οι δικαιούχοι) δυσανασχέτησαν και διαμαρτύρονται πως αυτό που θα έπρεπε να τους αναλογεί είναι αρκετά υψηλότερο. Δεν λείπουν όμως και οι περιπτώσεις δικαιούχων που θεωρούν ότι αδικούνται έναντι άλλων…

Να σημειωθεί πως μαζί με τα ποσά που σχετίζονται με αντικατάσταση οικιακού εξοπλισμού καταβάλλονται και τα 570 ευρώ, που μετά από επτά μήνες (!) δίνονται για την αντιμετώπιση των “άμεσων αναγκών” που προέκυψαν μετά τις πλημμύρες της 2ας Δεκεμβρίου του 2017.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πάντως ότι αυτές οι αποζημιώσεις αφορούν μόνο στις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές και όχι τις όποιες άλλες υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στα σπίτι ή σε χώρους εργασίας και αποθήκες. Δηλαδή σε δεύτερη φάση, θα δοθεί το εφάπαξ βοήθημα των 5.000 και 7.000 ευρώ σε πληγέντα νοικοκυριά και επιχειρήσεις αντίστοιχα.

Για ζημιές σε αποθήκες οι δικαιούχοι αναμένεται να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ και όχι από την πρόνοια. Γενικότερα πάντως, δίνεται μια εικόνα γραφειοκρατικού μπερδέματος και ελλείμματος συντονισμού για άλλη μια φορά. Ήδη, παραπονούμενοι κάτοικοι, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr έχουν απευθυνθεί και στην Πρόνοια και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και δεν έχουν λάβει επαρκείς εξηγήσεις, για άλλα υπάρχοντα τους που έχουν υποστεί καταστροφές, όπως αγροτικά μηχανήματα κλπ.

“Δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις σπιτιών που πνίγηκαν στη λάσπη και δεν συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους, ή καταστροφών σε αγροτικά εργαλεία για τα οποία επίσης δεν προβλέπεται προς το παρόν αποζημίωση. “, δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κοινότητας Θ. Παπαδόπουλος.

Η υψηλότερη αποζημίωση που δίνεται είναι της τάξης των 3.800 ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες (συν επιπλέον τα 570 ευρώ της “άμεσης” εφάπαξ ενίσχυσης.

Εντύπωση ακόμη έχει προκαλέσει το γεγονός περίπτωσης ηλικιωμένης γυναίκας, που η οικία της καταστράφηκε πλήρως και έλαβε 2.700 ευρώ συν τα 570. Οι κάτοικοι που θα λάβουν τις συγκεκριμένες αποζημιώσεις υπολογίζονται σε 80 άτομα περίπου.

Επίσης, την αποζημίωση της πρόνοιας για ηλεκτρικές οικιακές συσκευές δικαιούνται μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι Ζευγαρακίου, των οποίων οι πρώτη κατοικία επλήγη από τις πλημμύρες και όχι αυτοί που έχουν δηλώσει ως πρώτη κατοικία σε άλλη περιοχή.

Ένα Σχόλιο

  1. ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙ!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button