Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Διαμαρτύρονται για την προσβασιμότητα στα σπίτια τους οικογένειες ΑμεΑ σε Μαγούλα και Καστράκι

Καταγγέλλεται αδιαφορία από τις δημοτικές αρχές

Για «εμποδιζόμενη προσβασιμότητα Α.μεΑ. κατοίκων Δήμου Μεσολογγίου και Αγρινίου στις οικίες τους λόγω καταστροφής οδοποιίας» κάνουν λόγο σε κοινή ανακοίνωση ο Σύλλογος ΑμεΑ Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας “Απόστολος Λουκάς” και η Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (Ε.Ε.Α.Σ.Κ.Π) Δυτικής Ελλάδος.

Σε αυτή τονίζεται πως στους κατεστραμμένους δρόμους, δεν υπάρχει φωτισμός, πρόσβαση ασθενοφόρου και δεν γίνεται διακομιδή απορριμμάτων.


H ανακοίνωση:

«Εμποδιζόμενη Προσβασιμότητα Α.μεΑ. κατοίκων Δήμου Μεσολογγίου και Αγρινίου στις οικίες τους λόγω καταστροφής οδοποιίας.

Ο Σύλλογός μας εδώ και 5 μήνες έχει δεχθεί διαμαρτυρίες μελών μας στις περιοχές: (ΧΥΤΑ) Καστράκι του Δήμου Αγρινίου και Μαγούλα του Δήμου Μεσολογγίου, ότι υπάρχει έξωθεν οικιών Α.μεΑ. καταστραμμένη οδοποιία, σε Δημοτικούς – κοινοτικούς δρόμους. Σαν σωματείο απευθυνθήκαμε εγγράφως στις τεχνικές υπηρεσίες των παραπάνω Δήμων, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος, και στο αρμόδιο Υπουργείο, όπως και στα ανώτατα όργανά μας.

Παρά τις οχλήσεις μας στις υπηρεσίες των Δήμων, έγγραφες και τηλεφωνικές για λύση του προβλήματος, απάντηση επί της ουσίας δεν έχουμε λάβει και το πρόβλημα παραμένει. Οι μόνοι που απάντησαν εγγράφως ήταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας, και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεσολογγίου (με άρνηση διευθέτησης του θέματος εντός του έτους 2021).

Σημειώνουμε ότι στους κατεστραμμένους δρόμους, δεν υπάρχει φωτισμός, πρόσβαση ασθενοφόρου και δεν γίνεται διακομιδή απορριμμάτων.

Να επισημανθεί ότι στην περιοχή Μεσολογγίου διαμένουν ανάπηροι με κινητικά προβλήματα. Αυτοί οι συνάνθρωποί μας, καθημερινά αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα και εκθέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο εφόσον δεν μπορούν να μεταβούν σε νοσηλευτικές μονάδες, και να έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά.

Αναγκαστήκαμε να γνωστοποιήσουμε ευρύτερα το θέμα, διότι τόσους μήνες αντιμετωπίζουμε αδιαφορία για τις ζωές των συνανθρώπων μας, και πρέπει επιτέλους η πολιτεία η οποία φέρεται και εντέλλεται να προστατεύει τα άτομα με αναπηρία, να μεριμνήσει εμπράκτως γι’ αυτά, ώστε να έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση.

Το παρόν συνυπογράφει και η Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδος-ΕΕΑΣΚΠ.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου ΑμεΑ Π.Ε. Αιτ/νίας “Απόστολος Λουκάς”

η Πρόεδρος Ελισάβετ Κρητικού-Καραμπούλη

η Γραμματέας Μαρία Γιαννούχου

Για το Δ.Σ. της Ε.Ε.Α.Σ.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδος

η Πρόεδρος Μαργαρίτα Καραγιώργου

ο Γ. Γραμματέας Δημήτριος Μπάλλας»

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button