Γεγονότα

Διαμαρτυρίες φιλόζωων στον δήμο Αγρινίου

geg-taistra-dimos1

15 χιλιόμετρα από την πόλη του Αγρινίου και 1 χιλιόμετρο περίπου από το χωριό Στράτου τοποθέτησε ο Δήμος Αγρινίου την δεύτερη ταϊστρα για τα αδέσποτα, σύμφωνα με το Σωματείο Φίλοι των Ζώων του Δήμου Αγρινίου.

Σύμφωνα με το Σωματείο η τοποθέτηση της ταΐστρας έγινε εκεί με απόφαση μόνο  δύο εκ των πέντε μελών της αρμόδιας επιτροπής.

Παρατίθεται επίσης και υπόμνημα του Σωματείου Φίλοι των Ζώων Δήμου Αγρινίου προς τον δήμο σχετικά με τα όσα ελέχθησαν στην συνεδρίαση της Πενταμελούς Επιτροπής.

Η διαμαρτυρία, όπως έφτασε στο agriniopress.gr:
“15 χιλιόμετρα από την πόλη του Αγρινίου και 1 χιλιόμετρο περίπου από το χωριό Στράτου τοποθέτησε ο Δήμος Αγρινίου την δεύτερη ταϊστρα για τα αδέσποτα.

Η τοποθέτηση της ταΐστρας στο χώρο αυτό έγινε με απόφαση 2 μόνο μελών της πενταμελούς επιτροπής και μας αναφέρθηκε το σημείο τοποθέτησης ,στην προ ημερών συνέλευση της.
Η ταΐστρα, χωρίς τροφή χωρίς νερό στη μέση μια “άτυπης” χωματερής που ο καθένας πετάει ότι δεν θέλει.
Κατά μαρτυρία πολίτη που βρισκόταν εκεί λόγω δουλειάς του μας είπε ότι σπάνια βλέπει σκύλους , σπάνια ακούει κάποια αυτοκίνητα να έρχονται και το πιο σημαντικό ότι στην ταίστρα όταν υπάρχει τροφή τρώνε δυο αλεπούδες.
Αν αυτή είναι η μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα της πόλης από το Δήμο Αγρινίου τότε εμείς δεν έχουμε απολύτως τίποτα να πούμε παρά μόνο ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ. 
Τα συμπεράσματα δικά σας!!

Χωρίς τροφή, χωρίς νερό, σε μια “άτυπη χωματερή” ,15 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Αγρινίου τοποθέτησε ο Δήμος την δεύτερη ταΐστρα για τα αδέσποτα, χωρίς καμία ενημέρωση της πενταμελούς επιτροπής .Η απόφαση πάρθηκε εν απουσία μας, από δυο άτομα της πενταμελούς επιτροπής”.

geg-taistra-dimos2

Το υπόμνημα του Σωματείου:

Προς : Δήμο Αγρινίου

Υπόμνημα του Σωματείου Φίλοι των Ζώων Δήμου Αγρινίου σχετικά με τα όσα ελέχθησαν στην συνεδρίαση της Πενταμελούς Επιτροπής που είμαι μέλος από την πλευρά μας και που μας ζητήθηκε να το καταθέσουμε, “γιατί δεν υπάρχει γραμματέας για να κρατήσει τα πρακτικά!!!!!!!

Ο πρόεδρος της επιτροπής κάλεσε τον πολίτη, τον οποίον δάγκωσε ένας αδέσποτος σκύλος και εκείνος εξέφρασε τα παράπονά του και ζήτησε αποζημίωση.
Ο πρόεδρος της επιτροπής του ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία του, του είπε πως το σκυλί είναι εμβολιασμένο για την λύσσα, αλλά παρολ΄ αυτά το κρατούν υπό παρακολούθηση, γιατί έτσι λέει ο Νόμος. 
Ο υπεύθυνος κτηνίατρος του προγράμματος περισυλλογής είπε πως αν θέλει αποζημίωση να απευθυνθεί στην Δικαιοσύνη.
Κατόπιν, ο πρόεδρος της επιτροπής μετά την αποχώρηση του πολίτη , είπε πως το σκυλί αυτό είχε γεννήσει και είχε δαγκώσει και κάποιον άλλον πριν, αλλά τον είχε προκαλέσει. Αμέσως τον πήραν με την βοήθεια της κυρίας που το φρόντιζε και το παρακολουθούν για την λύσσα. Τα κουτάβια του, τα έδωσαν σε κάποιους να τα φροντίζουν. 
Το σκυλί είναι φιλικό, θα το στειρώσουν, και παρακαλεί κάποιον να το υιοθετήσει, γιατί αν ξαναδαγκώσει θα γίνει ευθανασία. Διαφορετικά θα το αφήσουν στην ταΐστρα στην Στράτου στις 8 Μαΐου.
Ρώτησα για την ταΐστρα αυτή, και μου είπαν ότι την τοποθέτησαν με απόφαση της προηγούμενης συνέλευσης και ζήτησα να μάθω από τον, πρόεδρο της επιτροπής γιατί εγώ δεν προσκλήθηκα.
Είπε πως θα μου απαντήσει άλλη φορά.
Είπε επίσης, πως όταν πολίτες κάνουν παράπονα για κάποιους σκύλους θα πηγαίνουν και θα το παίρνουν αμέσως, γιατί ο Δήμος είναι ο μοναδικός διαχειριστής των αδέσποτων. 
Ο υπεύθυνος κτηνίατρος του προγράμματος περισυλλογής είπε πως θα κάνουν περισυλλογή όπως συνηθίζουν, άλλα θα εμβολιάζουν, άλλα θα στειρώνουν, άλλα θα τα μετακομίζουν, ανάλογα με τα χρήματα του εκάστοτε προγράμματος και την κρίση τους. Είπα: δεν λέει αυτό ο Νόμος και εκείνος είπε: «λέει αυτό».

Ο πρόεδρος της επιτροπής ανέφερε ότι εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η κατασκευή προσωρινού ενδιαιτήματος, αναμένεται η άδεια και υπολογίζει την λειτουργία του μετά 3-4- μήνες, μέχρι τότε θα τα διαχειρίζονται, όπως είπε ο υπεύθυνος κτηνίατρος περισυλλογής.

Όταν ρώτησα γιατί δεν τα επαναφέρουν στο περιβάλλον τους (δηλ. εκεί από όπου τα πήραν) ο υπεύθυνος κτηνίατρος του προγράμματος περισυλλογής είπε, πως όλα τα αδέσποτα μπορεί να δαγκώσουν, γι΄αυτό δεν πρέπει να είναι ελεύθερα. Είπα πως αυτό είναι παράνομο, και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου που συμμετείχε στην συνεδρίαση είπε, πως ο Δήμος έχει δικαίωμα να παρανομεί, και οι κτηνίατροι θα στείλουν έγγραφο στο Υπουργείο για να αλλάξει ο Νόμος γιατί δεν το θεωρούν σωστό.

Ρώτησα τον πρόεδρο της επιτροπής να μου πει , πως διαχειρίστηκε ο Δήμος τα ζώα που μάζεψε μέχρι τώρα, αν και θα έπρεπε η επιτροπή να παρακολουθεί και να ελέγχει το πρόγραμμα , σύμφωνα με τον Νόμο, αλλά έστω ας μας ενημερώσουν εκ των υστέρων.

Ο πρόεδρος της επιτροπής ανέφερε, πως δεν είναι έτοιμος και θα μας πει στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής. 
Τον ρώτησα επίσης, που βρίσκονται τα σκυλιά της Χαριλάου Τρικούπη, που ο Δήμος τα ονόμασε οικογένεια Ντάλτον και τα έδειχνε σαν δημότες Αγρινίου στο βίντεο που πρόβαλε στην Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων .Δίστασε και μετά είπε πως τα άφησαν στην ταίστρα στα Lidl Το θεώρησα ψεύτικο αλλά και παράλογο, γιατί δεν τα θέλουν στο Αγρίνιο και εκεί δεν τα είδαμε ποτέ Ο υπεύθυνος κτηνίατρος του προγράμματος περισυλλογής είπε πως δεν θα έχουμε “δορυφορικό σύστημα” να παρακολουθούμε που πάνε τα σκυλιά. Τότε ρώτησα τον πρόεδρος της επιτροπής «Μήπως τα σκοτώσατε??» 
Ο υπεύθυνος κτηνίατρος του προγράμματος περισυλλογής είπε στον γραμματέα να το σημειώσει αυτό, γιατί μάλλον θα μου κάνει μήνυση. Επίσης ο πρόεδρος είπε στον γραμματέα να το σημειώσει. 
Είπα στον υπεύθυνο κτηνίατρο του προγράμματος περισυλλογής «συγχαρητήρια» και εκείνος είπε πως είμαι «πολύ ολίγη» για να μιλάω γι’ αυτόν.
Απάντησα πως είμαι ελάχιστη αλλά έντιμη. Εκείνος είπε «είσαι άτιμη»
Η συνεδρίαση τελείωσε με το ειρωνικό –συγκαταβατικό χαμόγελο του κ. Προέδρου.

Η Πρόεδρος του Σωματείου
Φίλοι των Ζώων του Δήμου Αγρινίου

Σπυριδούλα Ντέμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close