ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Διαμαρτυρίες από το Σωματείο Τουριστικών Γραφείων-λεωφορείων Αιτωλ/νίας για το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων

Δεν εντάχθηκαν -λανθασμένα όπως τονίζουν- στον κλάδο τουρισμού και αποκλείστηκαν από τις χρηματοδοτήσεις

Το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων και λεωφορείων δεν εντάχθηκαν στη κατηγορία του Τουρισμού αλλά στην κατηγορία Εμπορίου – παροχής υπηρεσιών στηλιτεύει με ανακοίνωση του το Σωματείο του κλάδου στην Αιτωλοακαρνανία.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Σωματείου, η εξέλιξη αυτή είχε σαν αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις του κλάδου, που έχουν πληγεί βαρύτατα από την πανδημία του κορωνοϊού, να μην χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα της Περιφέρειας για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η διοίκηση του Σωματείου, σε διαμαρτυρία τους προς την Περιφέρεια, η Διαχειριστική Αρχή απάντησε πως ” ήταν δική µας η ευθύνη (σ.σ. του Σωματείου)  καθώς δεν ελέγξαµε την προδημοσίευση του προγράμματος, ώστε να εντοπίσουμε εμείς το λάθος τους!”.

Η διαμαρτυρία:


“Οι επιχειρήσεις µας συµμετείχαν σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την επιδότηση στήριξης κατά των συνεπειών του covid19 µε ποσά έως 50.000 ευρώ. Ανάλογο πρόγραµµα ανακοίνωσαν στο σύνολο τους οι περιφέρειες της Ελλάδας.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι επιχειρήσεις χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες και συγκεκριμένα στην κατηγορία Α. Μεταποίηση και πρωτογενής τομέας Β’ Εµπόριο και παροχής υπηρεσιών και Γ’ Εστίασης και Τουρισμού. Η Περιφέρεια θέλησε να ενισχύσει µε μεγαλύτερα ποσά την κατηγορία Γ’,  αντιλαμβανόμενη το τεράστιο πλήγμα στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης σε αναλογία µε άλλους κλάδους.

Με έκπληξη µας διαπιστώσαµε ότι οι επιχειρήσεις µας τοποθετήθηκαν στην κατηγορία Β και όχι στην Γ στην οποία περιλαµβανόταν επιχειρήσεις του τουρισμού. Επιχειρήσεις οι οποίες είχαν βαθμολογία κάτω των 60,8 µονάδων έμειναν εκτός ενίσχυσης όταν στην κατηγορία Γ λάμβαναν ενίσχυση επιχειρήσεις έως και µε 31 µονάδες. Η Μοναδική Περιφέρεια της Ελλάδας στην οποία τουριστικά γραφεία δεν ενισχύθηκαν παρόλο που βαθμολογήθηκαν ακόµη και µε 60 µονάδες .

Σε διαµαρτυρία µας προς τον Περιφερειάρχη, για το θέµα της ένταξης µας στην κατηγορία Β’ – εμπόριο και Υπηρεσίες και όχι στην Γ’ – τουρισµός εστίαση µας παρέπεµψε στην Διαχειριστική αρχή η οποία µας απάντησε ότι ήταν δική µας η ευθύνη καθώς δεν ελέγξαµε την προδηµοσίευση του προγράμματος και να εντοπίσουµε
εµείς το λάθος τους !!!

Ο κλάδος των τουριστικών γραφείων ο οποίος σε ολόκληρη την επικράτεια ενισχύθηκε µε σημαντικά ποσά για την κάλυψη των εξόδων τους, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρά ελαχίστων επιχειρήσεων δεν έλαβε καµία απολύτως στήριξη προδιαγράφοντας το κλείσιμο δεκάδων τουριστικών γραφείων” .

Σχετικά με τον αποκλεισμό αυτό του κλάδου από το πρόγραμμα, σχετική επιστολή συνέταξε και απέστειλε και η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού:

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button