ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για τη δημόσια υγεία (φωτο)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η διαμαρτυρία που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο του Αγρινίου, για τη δημόσια υγεία, στην πλατεία Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ πρώην ΙΚΑ στην Πλατεία Δημάδη.

Στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, χαιρετισμός έγινε από τον πρόεδρο του ΕΚΑ κ. Κατσιγιάννη, που κατέθεσε το πλαίσιο διεκδίκησης:

– Μέτρα που θα ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ( ΕΣΥ) και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ( Π.Φ.Υ.) με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές. Για επίταξη του ιδιωτικού τομέα – χωρίς αποζημίωση.

– Όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, μέσα θεραπείας και φάρμακα, την εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού. Ενάντια στην πολιτική που τζογάρει την υγεία του λαού .

– Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

«Το Ε.Κ.Α,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, απευθύνει  θερμό  αγωνιστικό χαιρετισμό  στους υγειονομικούς  που δίνουν τη μάχη  για την προάσπιση της υγείας και της ζωής του λαού μαζί με το λαϊκό κίνημα  για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους», τονίζεται στη σχετική ενημέρωση αναφορικά με τις δράση που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα.

Συνεχίζοντας, υπογραμμίζεται:

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των συνανθρώπων μας  που έχασαν τη ζωή τους  από την πανδημία και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους όσοι νοσούν.

Το Ε.Κ.Α., τιμώντας τον αγώνα των υγειονομικών, πραγματοποίησε συγκέντρωση  στις 10:30 π.μ. στον ΕΟΠΥΥ  Αγρινίου όπου απηύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος  των εργαζομένων ΕΟΠΥΥ  Αγρινίου συν. Ντίνα Σιδέρη και η υπεύθυνη  εμβολιασμών  συν. Λαρίση Νίκου και μίλησε ο συν. Κώστας Παπακωνσταντίνου , μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ.Α..

Στη συνέχεια , στις 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε  συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία  στο Αγρίνιο.

Στη συγκέντρωση αναδείχτηκαν τα προβλήματα και οι διεκδικήσεις του ταξικού κινήματος  για την υπεράσπιση της υγείας του λαού.

Το Ε.Κ.Α., κλιμακώνοντας τον αγώνα για  την αντιμετώπιση της πανδημίας  και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων , απευθύνει κάλεσμα  σε όλους  για συσπείρωση στα σωματεία  και οργάνωση της πάλης σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε τόπο κατοικίας .

Κορυφώνοντας  τις δράσεις του την 1η του Μάη , παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης , καλεί σε  μαζική , μαχητική συμμετοχή  στις εκδηλώσεις  που θα διοργανώσει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button