ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Διαμαρτυρία των γονέων των νηπιαγωγείων Παναιτωλίου για την καθαριότητα στα σχολεία

Έντονη είναι η διαμαρτυρία των γονέων των νηπιαγωγείων Παναιτωλίου για την καθαριότητα στα σχολεία.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση τους αναφέρουν, πως στο 1ο Νηπιαγωγείο Παναιτωλίου τοποθετήθηκε καθαρίστρια μειωμένου ωραρίου (3.30 ώρες), που όπως επισημαίνουν, καθιστά αδύνατη την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την καθαριότητα, που το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας έχει στείλει στα σχολειά.


Οι γονείς καλούν τους αρμόδιους να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και ζητούν άμεσα, την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας.

“Οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου, αφού καθάρισαν όλα τα πράγματα του σχολείου για την έναρξη των μαθημάτων, συνέχισαν και την πρώτη εβδομάδα να καλύπτουν την έλλειψη σωστής καθαριότητας των αιθουσών, κάτι που δεν είναι φυσικά στην αρμοδιότητά τους! Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και οι γονείς να σιωπούμε” τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά:

“Οι γονείς του 1ου Νηπιαγωγείου Παναιτωλίου,συγκεντρωθήκαμε την Τρίτη, 22/9/2020, προκειμένου να ενημερωθούμε για τα προβλήματα του σχολείου μας ιδιαίτερα ανήσυχοι, κυρίως για το γεγονός ό,τι ,εν μέσω πανδημίας,αφού τα σχολειά έμειναν χωρίς καθαρίστριες μέχρι την παραμονή έναρξης μαθημάτων, ΔΥΣΤΥΧΩΣ το πρόβλημα συνεχίζεται!

Και στο Νηπ/γείο μας, που είναι Ολοήμερο, τοποθετήθηκε καθαρίστρια μειωμένου ωραρίου (3.30 ώρες), γεγονός που καθιστά αδύνατη την τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου για την καθαριότητα, που το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας έχει στείλει στα σχολειά.

Οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου, αφού καθάρισαν όλα τα πράγματα του σχολείου για την έναρξη των μαθημάτων, συνέχισαν και την πρώτη εβδομάδα να καλύπτουν την έλλειψη σωστής καθαριότητας των αιθουσών, κάτι που δεν είναι φυσικά στην αρμοδιότητά τους! Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και οι γονείς να σιωπούμε!!

Η Προϊσταμένη έστειλε από την προηγούμενη εβδομάδα έγγραφη ερώτηση στον Δήμο Αγρινίου για το πως θα εφαρμοστεί το ωράριο καθαριότητας και απάντηση δεν πήρε… Στη συγκέντρωσή μας κλήθηκε, μέσω του σχολείου να συμμετέχει και ο υπεύθυνος του Δήμου και το Τοπικό Συμβούλιο Παναιτωλίου εγγράφως, για το θέμα. Αμφότεροι, για δικούς τους λόγους ο καθένας, δεν παρευρέθηκαν.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Αγρινίου-Θέρμου και μας ενημέρωσε για τις μεγάλες ελλείψεις ακόμα, σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας σε πολλά σχολεία και τις περιοχής μας!! Επίσης παρευρέθηκαν και εκδήλωσαν την ανησυχία τους και γονείς του 2ου Νηπιαγωγείου Παναιτωλίου, που αντιμετωπίζει το ίδιο ακριβώς με εμάς πρόβλημα!!

-ΕΠΕΙΔΗ θεωρουμε την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΡΑ με την πανδημία ΠΡΩΤΕΥΟΝ ζήτημα για την υγεία των παιδιών μας!!!

-ΕΠΕΙΔΗ υπήρξε ο χρόνος του καλοκαιριού για να έχει λυθεί το θέμα ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!

-ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ, ακόμη και στο πιο μικρό χωριό, δεν δικαιούται τέτοιας αντιμετώπισης από τους θεσμικά υπεύθυνους και δεν τίθεται θέμα μεγαλύτερων ή μικρότερων σχολικών μονάδων! -Επειδή είμαστε ΠΙΣΩ κι από την λύση της προηγούμενης σχολικής χρονιάς (που δεν είχαμε μπροστά μας τον κακό χειμώνα, που έρχεται και την έξαρση των κρουσμάτων), όπου τουλάχιστον καθαρίζονταν τα σχολεία στο διάλειμμα και στο πέρας των μαθημάτων.

-ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ να ζητάμε από τη μια να φορούν μικρά παιδιά 4-6 ετών για πολλές ώρες την μάσκα, επιδεικνύοντας την πολύτιμη ατομική ευθύνη και από την άλλη, ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ, ο αριθμός των παιδιών ανά τμήμα και να μην υπάρχει ΣΩΣΤΗ καθαριότητα, όπως οι επιστήμονες ζητούν!!! ΡΩΤΑΜΕ, Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ????

– Για όλους τους παραπάνω λόγους

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!
Καλούμε επίσης τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και τους Συλλόγους Γονέων να κάνουμε ότι μπορούμε για ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ, στο δύσκολο καιρό που περνάμε, το αυτονόητο, Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!

ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 1ου ΚΑΙ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ”

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

4 Σχόλια

  1. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΝΕ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ??? ΠΑΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΕΙ Ο ΕΟΔΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΥΠΤΙΚΑ ?????ΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΜΟΝΟ Σ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ???

  2. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς των παιδιών του σχολείου μας για το ενδιαφέρον, που έδειξαν για το συγκεκριμένο ευαίσθητο θέμα της καθαριότητας,που και μεις ως εκπ/κοί κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, αφού καθαρίστρια ήρθε στο σχολειό μας μόλις το Σαββατοκύριακο, πριν την έναρξη μαθημάτων και μόνο για 3.30 ώρες, αν και το νηπ/γείο μας είναι ολοήμερο (λήξη 4μ.μ.). Τα νηπ/γεία του Παναιτωλίου ,έχουμε την τύχη να στεγάζονται σε μεγάλα, ευάερα, όμορφα κτίρια (με τα δικά τους φυσικά προβλήματα ,στα οποία οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο κ..Ζαρκαβέλης έδειξε πρόθυμος ο άνθρωπος, ως υπεύθυνος του Δήμου, να βοηθήσει και να δρομολογήσουμε τη λύση τους) ,σε αντίθεση με την Πόλη του Αγρινίου,που πραγματικά η Προσχολική Αγωγή υποφέρει χρόνια τώρα από την αδιαφορία όλων των Δημοτικών αρχόντων γι αυτήν….. Ωστόσο, γι αυτό ακριβώς αλλά και λόγω της φύσης τους ως νηπ/γεία ,έχουν μέσα πολλά πράγματα (παιχνίδια,μαξιλάρια, τραπεζάκια εργασιών ,καβαλέτα, διάφορες γωνιές, τραπεζάκια κουζίνας, κούνιες ,καναπέδες,επιτραπέζια,βιβλία …) που χρίζουν πάντα πριν την έναρξη μαθημάτων ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ, πλύσιμο και καλό καθάρισμα αφού τα μικρά παιδιά τα βάζουν ακόμα και στο στόμα πολλές φορές ,αγνοώντας στην αρχή τουλάχιστον τους κινδύνους!!!! πόσο μάλλον τώρα ,σε κατάσταση έξαρσης της πανδημίας!!! Κάναμε λοιπόν, εγώ και η συναδέλφισσα ότι μπορούσαμε καλύτερο για τους μικρούς μαθητές μας …Προσωπικά,ως Προισταμένη ,έστειλα ως όφειλα και έγγραφο στον Δήμο ζητώντας ή την κάλυψη των αναγκών μας με πλήρες ωράριο της καθαρίστριας ή τον ορισμό του τρόπου, που με 3.30 ώρες ωράριο, θα καλύπτεται η καθαριότητα στο διάλειμμα αλλά και στο τέλος του προγράμματός μας,,με βάση όσα το ίδιο το Υπουργείο και ο ΕΟΔΥ μας ζητά!!!Απάντηση δεν πήρα ακόμη……Επειδή ως εκπ/κοί αλλά και ως γονείς, έχουμε χρέος να προστατέψουμε τους μικρούς μαθητές μας, ζητάμε και από αυτό το βήμα, από τους θεσμικά υπεύθυνους να τοποθετηθούν καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης στα σχολειά μας και να μειωθεί στα 15 , ο αριθμός παιδιών ανά τμήμα!!!ΉΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΓΚΑΊΑ ,ΠΌΣΟ ΜΆΛΛΟΝ ΤΏΡΑ!!! ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΙΟΣ ΠΑΊΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ????? Ευχαριστώ γενικότερα τους γονείς του νηπ/γείου μας, για τη συνολική στήριξη τους στο σχολείο μας και εύχομαι η δύσκολη ,΄φετινή σχολική χρονιά να κυλήσει με υγεία, ενότητα και αλληλεγγύη για όλους μας !!!! ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!!!

  3. Ξεφτίλα!!! ούτε τα μικρά παιδιά μωρέ δεν αξίζουν τη προσοχή σας??????Μπράβο στους γονείς του νηπιαγωγείου που ζητάνε το αυτονόητο!!Αυτοί αγαπάνε τα παιδιά τους έμπρακτα!! Μπράβο και σ αυτόν το Διευθυντή εκπαίδευσης στη Κέρκυρα που πήγε στον Εισαγγελέα!!!! Εδω στ Αγρίνιο οι γονείς απ όλα τα νηπιαγωγεία που είναι άθλια μέσα στη πόλη που είναι να φωνάξουν??? μόνο να ξεφορτωθούν τα παιδιά απ το σπίτι νοιάζονται και να τους ψηφίζουν για να κάνουν τα κονέ τους!!!κι ας είναι τα μωρά τους όπου νάναι….και μετά μας φταίνε κι οι δάσκαλοι???? που πρεπε όλοι ναστε στους δρόμους για την υγεία των παιδιών σας???τι άλλο είναι πιο σημαντικό? που σας έκλεισαν μέσα,σας έβαλαν και το μπιγκ-μπράδερ να σας μορφώσουν,σας έστειλαν και τις μάσκες-μπούργκες να σας φιμώσουν κι ούτε για τα μωρά σας δε νοιάζεστε???Μουρόχαυλοι…εεε μουρόχαυλοι!!!!

  4. ΑΙΣΧΟΣ! ΠΑΣΤΩΣΑΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΝΗΠ/ΓΕΙΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΑΡΙΣΤΡΙΕΣ!! ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button