ΕκδηλώσειςΠολιτισμός

Διάλεξη στην «Λέσχη του Βιβλίου»

Την   Δευτέρα 8 Απριλίου στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί  διάλεξη με  θέμα  «Στην οθόνη ή στο χαρτί; Παλαιόπληκτοι & τεχνολάγνοι Η ανάπηρη παιδεία μας» από τον εκδότη Γιώργος Δαρδανός

Λίγα λόγια για τον Γιώργος Δαρδάνος:
Ο Γιώργος Δαρδανός, γεννημένος στην Άνδρο το 1942, εμφανίστηκε στο χώρο του βιβλίου στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Αρχικά εργάστηκε ως τυπογράφος. Το 1963 (συν)ίδρυσε την εκδοτική εταιρεία “Gutenberg”• στον όμιλο των επιχειρήσεών του ανήκουν ακόμη οι εκδοτικές “Τυπωθήτω”, “Σπουδή” και “Φαντασία”, στο πλαίσιο των οποίων εξέδωσε πάνω από 4.000 τίτλους βιβλίων.
Έχει διατελέσει μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης, μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ και της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου, και για τριάντα χρόνια στέλεχος (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γενικός γραμματέας) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ). Εμπνευστής και μέλος της επιτροπής για την ανάδειξη της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης το 2001.
Η δωρεάν διανομή του ISBN σε όλους τους εκδότες, η ίδρυση του Σπιτιού του Βιβλίου, η μειωμένη φορολόγηση του βιβλίου και η ενιαία τιμή του, είναι μερικά από όσα πέτυχε στη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος της ΠΟΕΒ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button