Τέχνες

Διάκριση μαθήτριας του Γυμνασίου Καλυβίων σε λογοτεχνικό διαγωνισμό

epi-gymnasio_kalyvionΤο Γυμνάσιο Καλυβίων με ανακοίνωσή του συνεχάρη πρόσφατα την μαθήτρια της Β΄ Τάξεως, Έλενα Κωνσταντίνου, για τη διάκρισή της στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποιήματος και Διηγήματος με θέμα: “Ο ξένος – ο άλλος – ο διαφορετικός” που συνδιοργανώθηκε από το πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών και την Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης.

Το διήγημα της με τίτλο: “ Η βάρκα «Θάλεια»”, περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τα δέκα καλύτερα διηγήματα μαθητών γυμνασίου…

Συνολικά στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 164 λογοτεχνικά έργα, ποιήματα και πεζά, απο μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Οι αξιολογητές εκπαιδευτικοί, είχαν όλοι εξειδίκευση στη Λογοτεχνία και συγγραφικό έργο, ανάγνωσαν τις συνολικά 164 συμμετοχές και κατέληξαν να παραδώσουν στην κριτική επιτροπή 40 μαθητικές δημιουργίες, 10 για κάθε υποκατηγορία ποιήματος και διηγήματος για Γυμνάσιο και Λύκειο.

Η κριτική επιτροπή μετά από συνεδρίασή της απεφάνθει για τα βραβεία και τις διακρίσεις των μαθητών που διαγωνίσθηκαν. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν πριν λίγο καιρό στην ιστοσελίδα και το αντίστοιχο link του Π.Π.Γ. Πανεπιστημίου Πατρών.

Επίσης στις 4 Απριλίου 2015 ακολούθησε η εορταστική τελετή βράβευσης των διακριθέντων μαθητικών λογοτεχνημάτων, στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας.

Η Κριτική Επιτροπή, αναφέρει σχετικά ότι, προσκάλεσαν τους μαθητές έργα των οποίων ήδη διακρίθηκαν στο καλλιτεχνικό αγώνισμα του έντεχνου Λόγου με την πρόκρισή τους στα 40 καλύτερα, τα μέλη της σχολικής κοινότητας που τους ενέπνευσαν και τους παρακίνησαν αλλά και τους συμμετέχοντες που δεν έφτασαν μεν στην τελική φάση αλλά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του διαγωνισμού μας, τιμώντας μας με τη συμμετοχή τους, να έρθουν στην Πάτρα, προκειμένου να καταστεί άλλη μια φορά η «λέξη» τόπος αναψυχής και «εκλεκτών συγκινήσεων».

http://www.kalyvia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button