Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Διάκριση για τον Εμμανουήλ Πετράκη του 2ου ΓΕΛ Αγρινίου στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Η Ελληνική ομάδα πέτυχε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της σε συγκέντρωση μονάδων

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μαθητών που συμμετείχαν στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΔΜΟ), η οποία διοργανώθηκε στο Όσλο στις 6-16 Ιουλίου 2022, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας με φυσική παρουσία.

Η Ελληνική ομάδα πέτυχε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της σε συγκέντρωση μονάδων. Στην ομάδα συμμετείχε και ο Εμμανουήλ Πετράκης του 2ου ΓΕΛ Αγρινίου ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.


Η Ελληνική ομάδα βρέθηκε μπροστά από χώρες με μεγάλη παράδοση επιτυχιών σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες σε έναν δύσκολο και απαιτητικό διήμερο διαγωνισμό. Όλοι οι μαθητές διακρίθηκαν και κατέκτησαν δύο Αργυρά μετάλλια, τρία Χάλκινα και μια Εύφημη Μνεία, όπως φαίνεται παρακάτω:

1. Φωτιάδη Πρόδρομος : Γυμνάσιο –Λ.Τ. Νικηφόρου Δράμας, Αργυρό Μετάλλιο

2. Λιάμπα Παναγιώτη : Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Αργυρό Μετάλλιο

3. Λιγνό Ορέστη : Εκπ/ρια Ελληνική Παιδεία, Χάλκινο Μετάλλιο

4. Πετράκη Εμμανουήλ : 2ο ΓΕΛ Αγρινίου, Χάλκινο Μετάλλιο

5. Τζαχρήστα Γεώργιο : Δωδωναία Εκπ/ρια Ιωαννίνων, Χάλκινο Μετάλλιο

6. Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνο : Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Εύφημη Μνεία

Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμών, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ Ανάργυρος Φελλούρης και υπαρχηγός ο διδάκτωρ Μαθηματικών Σιλουανός Μπραζιτίκος.

Οι μαθητές αυτοί αναδείχθηκαν όπως κάθε χρόνο μέσα από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στα Μαθηματικά που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στην πρώτη φάση του οποίου συμμετείχαν 25000 μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών, πάντα σε εθελοντική βάση, στο πλαίσιο των στόχων της για την αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Σημαντική ήταν η συμβολή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button