Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Διακόπτεται η κυκλοφορία στην επ. οδό Θέρμο–Λουτρά Στάχτης–Σίμου (Γέφυρα Πόρου)

Δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Ακαρνανίας Δημήτρη Γαλαζούλα, για την διακοπή της  κυκλοφορίας για όλες τις κατηγορίες οχημάτων σε τμήμα της Επαρχιακής οδού Θέρμου – Λουτρών Στάχτης – Σίμου (Γέφυρα Πόρου) και εκτροπής κυκλοφορίας αυτών».

Αναλυτικά η απόφαση προβλέπει:


  1. Την διακοπή της κυκλοφορίας για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, σύμφωνα με το ανωτέρω (2) σχετικό έγγραφο, στην περιοχή του Θέρμου και προ της Γέφυρας Πόρου της Επαρχιακής Οδού Θέρμου – Λουτρών Στάχτης – Σίμου και την εκτροπή της κυκλοφορίας αυτών, είτε μέσω της Επαρχιακής Οδού Θέρμου – Ναυπάκτου (Γέφυρα Μπανιά), είτε μέσω των Τ.Κ. Αχλαδόκαστρου και Πλατάνου, λόγω κατολισθητικού φαινομένου.
  2. Η ανωτέρω ρύθμιση θα ισχύσει μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος/Δ-νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτ/νιας/Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
  3. Το Α.Τ. Θέρμου, για το χρονικό διάστημα των εργασιών αυτών και μέχρι την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, να επιτηρεί συνεχώς το ανωτέρω οδικό τμήμα κατά τόπο αρμοδιότητάς τους, με σκοπό την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και την εξασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών.

ΑΡΘΡΟ (2)

Με ευθύνη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος/Δ-νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτ/νιας/Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων, ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την τοποθέτηση της προβλεπόμενης από το άρθρο 9 του Κ.Ο.Κ. εργοταξιακής σήμανσης, σε συνδυασμό με την υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΔ/ΟΙΚ/502 από 9/7/2003 απόφαση Υφ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (τεχνική προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων οδικών έργων) καθώς επίσης με ευθύνη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος/Δ-νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτ/νιας/Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων να τοποθετηθεί κατάλληλη ενημερωτική σήμανση σε κομβικά σημεία και προ των ανωτέρω εναλλακτικών δρομολογίων προς αποφυγή ταλαιπωρίας των χρηστών της οδού.

ΑΡΘΡΟ (3)

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999 Κ.Ο.Κ. και την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το άρθρο 4 Ν. 3861/2010.

ΑΡΘΡΟ (4)

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκαν, συμπληρώθηκαν και ισχύουν σήμερα. Λήψη επιβαλλομένων μέτρων υλοποίησης παρόντος άρθρου, ανατίθεται στο Α.Τ. Θέρμου, κατά λόγο τοπικής αρμοδιότητας.

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button