Ροή Ειδήσεων

Διακήρυξη και υποψήφιοι της Εργατικής Πάλης Οικοδόμων

koi-oikodomosΗ Εργατική Πάλη Οικοδόμων συμμετέχει στις εκλογές του Σωματείου Ένωσης Οικοδόμων για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. ,  αντιπροσώπων για την συνέλευση του Ε.Κ.Α. και αντιπροσώπων για την Oμοσπονδία οικοδόμων. Εδωσε στη δημοσιότητα την διακήρυξη και το ψηφοδέλτιο της και έχουν ως εξής:

Η εργατική τάξη και ο λαός βιώνουν την 7ετη οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει τη χώρα μας, δημιουργώντας στρατιές ανέργων, φτωχών, υποαπασχολούμενων, χρεωκοπημένων λαϊκών νοικοκυριών. Μεγάλο θύμα αυτής της κρίσης είναι ο κλάδος των οικοδόμων, που από τα πρώτα χρόνια της κρίσης είδε χιλιάδες οικοδόμους να μένουν άνεργοι. Μικρή η δραστηριότητα στις ανακατασκευές παλιών κτηρίων, οι συνθήκες στην Ιόνια οδό θύμιζε άλλες εποχές, με μεροκάματα των 25 και 35 ευρώ δίχως ασφάλιση πολλές φορές και το 8ωρο γίνονταν 10ωρο δίχως υπερωρία. Τώρα τα μεγάλα έργα έχουν τελειώσει και περιμένουμε το τμήμα Αμβρακία- Ακτίο να ξανά ξεκινήσει για να εργαστεί μικρό κομμάτι οικοδόμων. Αναγκαστική η επιλογή των 8μηνων στους δήμους των 490 ευρώ για να μην μείνουμε ανασφάλιστοι.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση αυτή δεν θα αλλάξει σύντομα, η συνέχιση των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων επιβεβαιώνεται συνεχώς, η τρίτη αξιολόγηση που περιμένουμε σημαίνει  επιτάχυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που ξεκινούν άμεσα,  κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, απαγόρευση του δικαιώματος της απεργίας,  ποινικοποίηση των αγωνιστών και των αγώνων,  άγρια φορολόγηση,  απολύσεις, μισθοί των 300 και 400 ευρώ το μήνα, μερική και εποχική  απασχόληση. Αυτά θα αποτελούν μόνιμο φαινόμενο αν δεν αντιδράσει ο λαός μαζικά.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Οι κυβερνητικές υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι τα βάσανα του λαού τελειώνουν τα είχαμε ακούσει και από τις παλιότερες κυβερνήσεις. Η αντιπολίτευση της Ν.Δ. κόβεται για την φορολογία του λαού ενώ όταν συγκυβερνούσε με το ΠΑΣΟΚ ψήφιζε όλα τα μνημόνια συν αυτό του Τσίπρα. Τώρα προσπαθούν να εξαπατήσουν τον λαό για να έρθει η σειρά τους να ξανά συγκυβερνήσουν. Γνωρίζουμε ότι είναι όργανα του κεφαλαίου και κάνουν την βρώμικη δουλειά. Επιλογή του Ελληνικού καπιταλισμού είναι τα μνημόνια για να διατηρήσουν τη θέση τους στον αναπτυγμένο καπιταλισμό της Ε.Ε. και της δύσης, φορτώνοντας την κρίση που αυτοί δημιούργησαν στο λαό, για να διατηρήσουν τα κέρδη τους, εξαθλιώνοντας τους εργαζόμενους, καταστρέφοντας τις μικρές επιχειρήσεις (επαγγελματοβιοτέχνες), μικρομεσαίους αγρότες. Η εκτίμηση για ξεπέρασμα της κρίσης και διεθνή ανάπτυξη σύμφωνα με οικονομολόγους δεν διαφαίνεται και όποια ανάπτυξη θα υπάρξει θα είναι ανεμική.

Η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος περνά μέσα από τη μαζικοποίηση των πρωτοβάθμιων σωματείων, από τη συλλογική δράση, τον κοινό συντονισμό, την συγκρότηση και κοινή δράση ταξικών συντονιστικών αγώνα κ.α., αποβαλόντας την κομματικοποίηση, παραταξικοποίηση, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό παλιό και νέο, τον παραγοντισμό, την καρέκλα, την ανάθεση στους ειδικούς να λύσουν τα προβλήματα. Μέσα από την ταξική συνδικαλιστική πρωτοπορία των αγωνιστών στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που δίνουν δείγματα γραφής και αγωνιστικότητας, για την πολιτικοποίηση και μαζικοποίηση θα πορευτούμε μπροστά. Εμείς οι εργάτες είμαστε οι μόνοι που μπορούν να σταματήσουν τον κατήφορο.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ συμμετέχει στις εκλογές του Σωματείου Ένωσης Οικοδόμων για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του σωματείου των αντιπροσώπων για την συνέλευση του Ε.Κ.Α. , των αντιπροσώπων για την ομοσπονδία οικοδόμων, θα δώσει την μάχη των εκλογών που ξεκινούν στις 6 έως 12 Δεκέμβρη με το δικό τους ψηφοδέλτιο. Είναι πιστή στην 15χρονη και πλέον πορεία της στα ραντεβού του κινήματος εκφράζοντας τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των οικοδόμων. Εδώ από το Αγρίνιο αυτή τη γωνιά της χώρας δίνουμε το δικό μας αγωνιστικό παρών., παραμένοντας σταθεροί  στις απόψεις μας, στην ταξική γραμμή, είμαστε το εργατικό σχήμα των οικοδόμων που ήρθαμε για να μείνουμε, δεν είμαστε εποχιακοί , δεν εκπροσωπούμε μια συγκεκριμένη κομματική παράταξη, δεν διαχωρίζουμε τους οικοδόμους και τους εργάτες κομματικά, θρησκευτικά, εθνικά. Τους ενώνουμε στην βάση των προβλημάτων, σε αγωνιστική κατεύθυνση. Παλεύουμε για επαναφορά της συλλογικής σύμβασης στον κλάδο, για αύξηση των μισθών και των συντάξεων. Ανασυγκρότηση του ΟΕΚ (οργανισμού εργατικής κατοικίας) για εργατικές κατοικίες, κατασκευή δημόσιων σχολείων, έργων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί λαϊκής περιουσίας, να καταργηθούν όλα τα μνημόνια, επίδομα στους ανέργους για οόσο καιρό είναι άνεργοι ίσο με τον κατώτατο βασικό μισθό.

Καλούμε τους οικοδόμους να ενισχύσουν, να δώσουν τη μάχη του ψηφοδελτίου στις εκλογές του σωματείου για μεγαλύτερη συμμετοχή και μεγαλύτερη εκπροσώπηση των υποψηφίων της εργατικής πάλης οικοδόμων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button