Δυτική Ελλάδα

Διαφωνούν με το νέο Οργανόγραμμα οι Υπάλληλοι της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

koi-dimosioi-ypalliloi

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, με επιστολή του προς τους αρμόδιους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Δ.Ε., τους κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς και πολιτικούς φορείς και τα μέλη της τα μέλη του Σ.Υ.Π.Ε.Α. επισημαίνει τις διαφωνίες του, όπως αποτυπώθηκαν  σε έκτακτη συνεδρίαση του, την Τρίτη 15 Νοέμβρη με θέμα το νέο οργανόγραμμα και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της ΥΔΕ.

Αναλυτικά:

Το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Ε.Α. σε έκτακτη συνεδρίαση του, την Τρίτη 15 Νοέμβρη 2016, στις 13.00, στο Διοικητήριο, στο Μεσολόγγι, με θέμα το νέο οργανόγραμμα και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της ΥΔΕ και παίρνοντας υπόψη τις γνώμες, προτάσεις και διαμαρτυρίες συναδέλφων, αποφάσισε και ανακοινώνει τα εξής:

Απορρίπτει την σχεδιαζόμενη πλήρη κατάργηση των οικονομικών υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, με πρόσχημα τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων των ΥΔΕ και θεωρεί πως αν αυτή πραγματοποιηθεί, θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες και τώρα και στο μέλλον.

Η μεταφορά στην έδρα των αρμοδιοτήτων των τριών καταργούμενων ΥΔΕ Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας σύμφωνα με τη κοινή λογική θα έπρεπε να επιφέρει αύξηση και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των οικονομικών τμημάτων και  όχι την πλήρη κατάργηση τους. Αν μεταφερθούν και οι αρμοδιότητες των καταργούμενων τμημάτων δηλαδή Λογιστικής Διαχείρισης Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και Ταμειακής Διαχείρισης Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας στην έδρα, χωρίς μαζική πρόσληψη μόνιμου και με σταθερή εργασία προσωπικού, είναι σίγουρο πως θα επιφέρουν μεγάλες μετακινήσεις προσωπικού.

Απορρίπτει την κατάργηση των περιφερειακών τμημάτων Αγροτικής Οικονομίας και τον υποβιβασμό τους σε γραφεία, σε ένα κατεξοχήν γεωργοκτηνοτροφικό νομό, όπως και τον παραλογισμό της σύνδεσης της ύπαρξης και λειτουργίας τμήματος, με την ύπαρξη ή όχι κτιριακών εγκαταστάσεων, προσωπικού κι άλλων προϋποθέσεων, χωρίς να παίρνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας που απαιτούν ουσιαστική αναβάθμιση των τμημάτων αγροτικής οικονομίας και πολύ περισσότερο των Αγροτικών Κτηνιατρείων.

Θεωρεί απαράδεκτη τη μη ύπαρξη ίδιων ειδικοτήτων ως δικαιουμένων να προΐστανται  σε τμήματα με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο (π.χ. τμήματα σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι) καθώς και κάθε άλλη διάταξη ή παράλειψη που θα στερεί τη δυνατότητα εξέλιξης σε συνάδελφο που τη δικαιούται με βάση τη γενική κατηγορία του και δηλώνει ότι αν αυτές δεν διορθωθούν, θα καταγγελθούν συγκεκριμένα και δημόσια.

Στο οργανόγραμμα θα πρέπει να αποτυπώνονται όλες οι δραστηριότητες των υπαλλήλων της Π.Δ.Ε. και να υπάρχει η προοπτική της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω της στελέχωσης με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα κι όχι με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Προοπτική που θα είναι ριζικά αντίθετη στη υποβάθμιση που επιχειρείται τώρα μέσω της κατάργησης τμημάτων και μετακινήσεις του ελάχιστου προσωπικού που παραμένει στα αποκεντρωμένα τμήματα της Π.Δ.Ε.

Το Δ.Σ. του ΣΥΠΕΑ θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνουν γνωστά όλα αυτά και τα αρνητικά αποτελέσματα που θα προκαλέσουν στο σύνολο της κοινωνίας, θα επανέλθει με σύγκληση γενικής συνέλευσης όταν το τελικό σχέδιο δημοσιευτεί επίσημα και μέχρι τότε καλεί τα μέλη του σε αγωνιστική επαγρύπνηση και συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 24 Νοέμβρη.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close