ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Διαδηλώσεις για τη Μακεδονία σε 24 πόλεις

Σε 24 πόλεις ανά την Ελλάδα δίνουν σήμερα «ραντεβού» στις 19.30 πολίτες που διαμαρτύρονται για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις επί της ονομασίας της πΓΔΜ.
Σε 24 πόλεις ανά την Ελλάδα δίνουν σήμερα «ραντεβού» στις 19.30 πολίτες που διαμαρτύρονται για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις επί της ονομασίας της πΓΔM.Έτοιμοι δηλώνουν και οι διοργανωτές της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» ενόψει των μεγάλων συγκεντρώσεων. Οι διοργανωτές έχουν ταχθεί κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε ονομασία της πΓΔΜ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ίδιων των διοργανωτών οι διαδηλώσεις αυτές στηρίζονται από τοπικούς δημάρχους, συλλόγους και Μητροπολίτες.

Ειδικότερα συλλαλητήρια διοργανώνονται σε κεντρικά σημεία στις εξής περιοχές: Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Πέλλα, Έδεσσα, Βέροια, Κατερίνη, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Σιάτιστα, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Θήβα, Χαλκίδα, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Κω.
Το zougla.gr θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και θα μεταδίδει καθ΄όλη την αυριανή ημέρα ειδήσεις, λεπτομέρειες και ζωντανή εικόνα από τις συγκεντρώσεις.

Ναυλώνονται λεωφορεία για τη μετακίνηση του κόσμου


Στο μεταξύ, δεκάδες λεωφορεία έχουν ήδη ναυλωθεί από πόλεις και χωριά της Μακεδονίας προκειμένου να μεταφέρουν τον κόσμο στα σημεία των συγκεντρώσεων.

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών θα μετακινηθεί με ΙΧ.

Το συντονιστικό των χριστιανικών σωματείων της Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι ο κύριος όγκος των μελών του την επόμενη Τετάρτη θα βρεθεί στην παλιά Πέλλα.
 
Τι αναφέρουν οι διοργανωτές

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία πως στις διαδηλώσεις δεν υπάρχει χώρος για ακραία στοιχεία και συμπεριφορές.

Εκπρόσωπος των διοργανωτών, ο Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της επιτροπής, επεσήμανε πως τα μηνύματα για συμμετοχή του κόσμου είναι ήδη πολύ θετικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι πλατείες θα κατακλυστούν από πολίτες». Επίσης, μίλησε για τον τρίτο ξεσηκωμό των Μακεδόνων αλλά και όλων των Ελλήνων και σημείωσε ότι «ο λαός είναι έτοιμος και δεν χρειάζεται πολλά για να κατέβει στο δρόμο».

Σημειώνεται πως ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το υπουργείο εξωτερικών της πΓΔΜ με την οποία καλεί τους πολίτες της που ταξιδεύουν στη χώρα μας να είναι προσεκτικοί και να αποφύγουν τα συλλαλητήρια.
Τα συλλαλητήρια έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον ακόμα και διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button