Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών για «Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας»

Περισσότερα από εκατό άτομα έχουν ήδη υπογράψει ψήφισμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Αvaaz για ένα «Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας».

Μετά την απόπειρα νέας υποβάθμισης των Πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με πλήθος παρεμβάσεων αιρετών της αυτοδιοίκησης, βουλευτών, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ακαδημαϊκών και φοιτητών.

Η πλειοψηφία των ομιλητών τάχθηκε, με βάση τα όσα ειπώθηκαν στην κατεύθυνση διατήρησης και ισχυροποίησης των Τμημάτων με στόχο την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Πλέον, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Αvaaz το λόγο έχουν και οι πολίτες να δείξουν πόσο θέλουν να συσταθεί ξανά το αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.

Στο κείμενο τονίζονται τα εξής:

«Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών συνεδριάζει για την ουσιαστική μεταφορά των τμημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και ουσιαστικά τη βίαιη αφαίρεση των τμημάτων της. Είναι σημαντικό ζήτημα για την πόλη, την περιοχή, το νομό, την περιφέρεια, την κοινωνία της καθώς θα βοηθήσει στην παραγωγική δραστηριότητα, θα συνδέσει την παραγωγή της περιοχής (κυρίως γεωργικής και τουριστικής) με την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα.

Το λόγο πια έχουν οι πολίτες να δείξουν πόσο θέλουν να ΞΑΝΑ-ΣΥΣΤΑΘΕΙ αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας μιας και οι αρμόδιοι φορείς (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ και άλλοι) μας εμπαίζουν για δεκαετίες. Είναι θέμα πρωτίστως της κυβέρνησης να πάρει ξεκάθαρες αποφάσεις με την σημαντικότατη συμβολή των υπογραφών των πολιτών».

Ένα Σχόλιο

  1. Ουτε 300 δεν θα φτασει ο κοσμος εδωσε την πρωτια σε ψηφους στο καραγκουνη που ψηφισε την καταργηση του, οι επιδοτησεις και οι μισθοι των υπαλληλων να μπαινουν και ποιος νοιαζεται για το πανεπιστημιο που οι περισσοτεροι στην πολη δε ξερουν οτι υπαρχει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button