ΑτζένταΕκδηλώσειςΠολιτισμόςΡοή Ειδήσεων

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Το Ταξίδι του Λευκάδιου Χερν στον πολιτισμό»

Διαδικτυακή ημερίδα διοργανώνουν το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στις 13 Μαρτίου, με θέμα: «Το ταξίδι του Λευκάδιου Χερν στον πολιτισμό», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκυο και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Η Ημερίδα εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που στόχο έχουν την ανάδειξη του περιηγητικού και λαογραφικού έργου του Λευκάδιου Χερν.

Στην Ημερίδα έχουν κληθεί ως ομιλητές ερευνητές του έργου του Λευκάδιου Χερν όπως, η Dr. Mary Gallagher από το University College Dublin, ο Steve Kemme Δημοσιογράφος -Συγγραφέας από το Σινσινάτι, η Αικατερίνη Καμηλάκη-Πολύμερου τ. Διευθύντρια, επιστ. συνεργάτης Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, η Άντζελα Γκερέκου πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η Δέσποινα Ζερνιώτη Διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα, ο Βασίλης Γαλανός από το University of Edinburgh, η Τέτη Σώλου Σκιτσογράφος και Μεταφράστρια του Λευκάδιου Χερν. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης θα διαβάσει Λευκάδιο Χερν.

Στόχος η έκδοση μιας δίγλωσσης (αγγλικά-ελληνικά) εικονογραφημένης παιδικής ιστορίας για τη ζωή και το έργο του Λευκάδιου Χερν. Στο υπό έκδοση βιβλίο περιλαμβάνεται και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα υποστηρίξει την ανάπτυξη δράσεων σε σχολεία και ήδη  δοκιμάζεται πιλοτικά στο 2ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης. Τα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού προγράμματος θα παρουσιαστούν στην ημερίδα.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί και θα παρουσιαστεί μια ψηφιακή έκθεση για τη ζωή και το έργο του Λευκάδιου Χερν και μια  ενότητα θα είναι αφιερωμένη στην ανάδειξη του έργου του στην Ελλάδα. Στόχος είναι η έκθεση να διαμορφωθεί με τη συνεργασία όλων όσων έχουν ασχοληθεί (φορέων και ατόμων) με το Λευκάδιο Χερν. Μέσω αρχειακού υλικού- θα αναφερθεί ο ρόλος του κου Τάκη Ευσταθίου στη  διάδοση του έργου του.


Τέλος γίνεται προσπάθεια για τη συγκέντρωση υλικού (βιβλίων, φωτογραφιών, και άλλου αρχειακού υλικού) προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κέντρο μελέτης του Λευκάδιου Χερν στους χώρους του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Η Ημερίδα είναι ελεύθερη για το κοινό με Δήλωση Συμμετοχής. Τη φόρμα συμμετοχής μπορείτε να τη βρείτε ΕΔΩ. Θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες: http://tourism.upatras.gr/

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button